Trijntje van Es en Ramon Pardo overhandigen D66 Fietsplan aan Staatssecretaris Stientje van Veldhoven

23 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Trijntje van Es en Ramon Pardo overhandigen D66 Fietsplan aan Staatssecretaris Stientje van Veldhoven

DRECHTSTEDEN - D66 in Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht werken samen aan bereikbaarheid en schonere lucht.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) van Infrastructuur en Waterstaat, heeft op 22 februari in Papendrecht de snelfietsroute ‘Beneden Merwede’ officieel in gebruik genomen. Trijntje van Es, lijsttrekker D66 Papendrecht en Ramon Pardo, lijsttrekker D66 Alblasserdam bedankten haar na afloop voor haar inzet voor de regio. Ze boden haar het D66 Fietsplan aan, met daarin de gezamenlijke punten voor betere fietspaden en fietsvoorzieningen in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht.
“Na geld voor verbreding van de A15 is er nu deze snelfietstroute, die heel goed is voor zowel de bereikbaarheid als het milieu,” zegt Trijntje van Es. “We zullen alle kansen moeten benutten om de bereikbaarheid van Papendrecht en de regio blijvend te verbeteren. Het beeld is soms dat de gemeenteraad vooral bezig is met kleine onderwerpen. Die zijn er ook, maar vaker gaat het over bereikbaarheid, meer banen, goed onderwijs en betere luchtkwaliteit.”

In het D66 Fietsplan staan de lokale plannen van de drie buurgemeenten: in Papendrecht een gratis overdekte fietsenstalling op de Meent en het vandalisme-proof maken van de stallingen bij de N3. Alblasserdam wil veilige fietspaden voor kinderen en een fietslus onder de Edisonweg. In Sliedrecht gaat D66 zich sterk maken voor fietsen in de voorrang (op rotondes) en voor vrij liggende fietspaden. Gezamenlijk gaan zij werkgevers betrekken bij het promoten van het woon-werk-fietsen.
Stientje van Velthoven bracht in de afgelopen jaren verschillende keren een bezoek aan de Drechtsteden. Ze heeft het containertransferium bezocht en via een motie in de Tweede Kamer al in 2012 11 miljoen euro rijksgeld beschikbaar gekregen voor investeringen in de veiligheid van het doorgaande spoor in de Drechtsteden. “Toen Stientje van Velthoven nog D66-kamerlid was, had ze al belangstelling voor bereikbaarheid en betere luchtkwaliteit in onze regio,” bevestigt Ramon Pardo uit Alblasserdam. “Vorig jaar heeft zij de fijnstofzuiger bij de tunnelmond in Alblasserdam officieel in werking gesteld.”

“Hoe mooi wil je het hebben?” zegt René de Munck, lijsttrekker van D66 Sliedrecht, die door een radiodebat niet bij de opening aanwezig kon zijn. “Nog vóór de verkiezingen hebben we een deel van ons programma uitgevoerd! Er moet nog veel gedaan worden, maar dit is een geweldige stap.”
Over de net geopende snelfietsroute ‘Beneden Merwede’ kun je snel en veilig fietsen tussen Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Daarmee is het een goed én gezond alternatief voor woon-werkverkeer met de auto over de A15, waar vaker wel dan geen file staat tijdens de spits.
De route is gerealiseerd door een goede samenwerking tussen het ministerie van IenW, provincie Zuid-Holland, de gemeenten Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Dordrecht, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het waterschap Rivierenland en de Verkeersonderneming.

Fotobijschrift: De lijsttrekkers van D66 Alblasserdam Ramon Pardo en van D66 Papendrecht Trijntje van Es, overhandigen het D66 Fietsplan dat zij samen gaan uitvoeren met René de Munck, lijsttrekker D66 Sliedrecht (niet op de foto), aan staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven (midden).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.