Boskalis gaat haven van Singapore uitbreiden

21 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Boskalis gaat haven van Singapore uitbreiden

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een Letter of Award ontvangen van de Maritime and Port Authority van Singapore (MPA) voor het havenuitbreidingsproject Tuas Terminal Fase II in Singapore, ook wel bekend als Tuas Terminal Finger Pier 3. De contractwaarde voor het consortium met Penta Ocean Construction Company en Hyundai Engineering & Construction Company bedraagt circa SGD 1,46 miljard. Boskalis heeft een aandeel van 30% in het consortium en daarmee bedraagt de contractwaarde voor de onderneming circa EUR 300 miljoen. Het contract wordt naar verwachting in de komende weken na het Chinese Nieuwjaar afgerond.

Tuas Terminal Fase II maakt deel uit van het Tuas Port project en omvat het ontwerp en de realisatie van 387 hectare nieuw aan te leggen land omringd door 9,1 kilometer caisson kademuren. De bijna 30 meter hoge caissons, die voor dit project zijn ontworpen, zijn de grootste die tot op heden in de wereld zijn gebruikt.

Boskalis zal voor dit project diverse baggeractiviteiten en civiele werkzaamheden uitvoeren, waaronder het verdiepen van de havenbekkens en het toegangskanaal, het baggeren van een zogenoemde sandkey en het coördineren van de toevoer van zand ten behoeve van de landaanwinning. Voor de baggerwerkzaamheden wordt een middelgrote sleephopperzuiger ingezet aangevuld met grab dredgers, backhoe dredgers en bulkschepen voor de aanvoer van zand over lange afstanden.

De werkzaamheden zullen in de komende weken aanvangen. De totale projectduur bedraagt 9 jaar en de werkzaamheden zullen naar verwachting in 2027 zijn afgerond.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de groei van de wereldhandel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.