Concert Harry Sacksioni: 'Geen plankenkoorts, wel koorts op de planken'

19 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Concert Harry Sacksioni: 'Geen plankenkoorts, wel koorts op de planken'

PAPENDRECHT - Vrijdagavond gaf meestergitarist Harry Sacksioni een solo optreden onder moeilijke omstandigheden.

Een flinke griep met koortsaanvallen teisterde zijn lichaam tijdens zijn “Once upon a time” tournee over filmmuziek op spetterende wijze bewerkt voor gitaar.

Ondanks heftige zweetaanvallen onder de extra gedimde schijnwerper speelde hij de eerste helft geheel uit. De tweede helft voltooide hij op zijn tandvlees voor het grootste gedeelte. Sommige nummers moest hij afbreken wat hij nog niet eerder had meegemaakt. Een toegift zat er helaas niet meer in wat niemand hem kwalijk nam.

Afgezien van dit alles vermaakte Harry Sacksioni de bijna uitverkochte zaal met fenomenale gitaartechnieken en Amsterdamse humor. Hij opende met ‘Metasequoia’ het nummer dat hij zelf componeerde en waardoor hij bekend werd. Verder genoten wij onder meer van The Muppets, The Pink Panther, James Bond, The Entertainer en Ierse kust. ‘In the mood’ van Glen Miller klonk als een compleet orkest, en dit allemaal door één man op één gitaar. Bravissimo! Bijna niemand kan dit allemaal tegelijk; lopende bas, melodieën, middenpartijen, (gebroken) akkoorden, tikken op de klankkast en nog veel meer.

Harry gaf aan dat hij een niveau lager speelde. Maar dit is altijd nog topniveau. Toch hebben wij in Theater de Willem allemaal weer genoten en wensen Harry beterschap. Niets dan lof voor deze topgitarist en entertainer. Harry Sacksioni is still pulling the strings.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.