Drechtstreek verliest van slimmer Heukelum

19 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verliest van slimmer Heukelum

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd van Drechtstreek liep het in Heukelum tegen een 2-1 nederlaag aan. Dat was eigenlijk tegen de verhoudingen in maar de mannen van trainer/coach Marco Verbeek waren er niet minder blij om.

Tijdens het eerste half uur van de wedstrijd was Drechtstreek zeer nadrukkelijk aanvallend bezig. Vooral Randy Kroos zat erg actief en alert in de wedstrijd. Vanaf de zijkanten wist hij enkele malen Michael Slingerland in stelling te brengen maar vooral door goed keeperswerk van Heukelum doelman Yoeri van ’t Pad bleven doelpunten uit. Er werd door Drechtstreek veel druk gezet maar de boomlange defensie van Heukelum hield goed stand. Elke aanval werd afgebroken en de mannen van Drechtstreek kwamen er niet doorheen. Daar kwam ook nog wat pech bij want bijvoorbeeld een fraaie omhaal van Micael Slingerland en een hard schot op de paal door de goed spelende Ton Groffen leidden niet tot een doelpunt.

Ook vier hoekschoppen kort na elkaar leverden geen doelpunt op. En toen gebeurde waar je bijna op kon wachten, Heukelum nam het initiatief over en verscheen steeds vaker voor het Drechtstreek doel. En in de 34ste minuut van de wedstrijd was het Tim Schwebke die de bal in de verre hoek achter Joris Moesman kon schieten: 1-0.  Dat was ook de ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft was het Drechtstreek dat het initiatief nam. Er werd opnieuw zeer aanvallend en vaak heel goed gecombineerd. Na tien minuten werd de druk op het Heukelum doel zo groot dat Drechtstreek eindelijk iets terug kon doen. Het was de regelmatig mee naar voren komende rechtsachter Jorn van Drimmelen die de bal mooi diagonaal achter doelman Van ‘t Pad wist te schieten. Ook na die gelijkmaker bleef Drechstreek aanvallend spelen maar Heukelum bleef overeind.

Drechtstreek wist zich enkele kansen te creëren maar tot scoren kwam het steeds net niet. Heukelum trok het initiatief geleidelijk aan naar zich toe maar Drechtstreek bleef lange tijd attent en de Heukelum doelman had heel veel werk te verrichten. Na enkele blessurebehandelingen ging het tempo in de wedstrijd wat omlaag en het leek er op of Heukelum al die onderbrekingen gebruikte om Drechtstreek uit zijn  ‘flow’ te halen. In de 77ste minuut was Michael Slingerland heel dicht bij de 1-2 maar de doelman verrichtte zijn zoveelste goede redding. En toen gebeurde wat ook in de eerste helft gebeurde, een razendsnelle counter bracht Heukelum weer op voorsprong. Het was Menno Beusekamp die Joris Moesman passeerde en die de eindstand op 2-1 noteerde. Drechtstreek was niet meer bij machte om terug te komen en net als in de eerste helft wist Heukelum zijn tegenstander zodanig te ontregelen dat het zijn voorsprong vast kon houden.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek na enkele maanden weer eens een thuiswedstrijd en wel tegen SV Meerkerk. Daar zal men ongetwijfeld op zoek gaan naar revanche voor het verlies in van de wedstrijd in oktober toen er in Meerkerk verloren werd met 2-1. Aanvang van de wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.