Schoolzwemkampioenschappen in Sportcentrum Papendrecht.

16 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Schoolzwemkampioenschappen in Sportcentrum Papendrecht.

PAPENDRECHT - Op woensdagmiddag 14 februari werden in het Sportcentrum Papendrecht voor het eerst in 7 jaar weer schoolzwemkampioenschappen gehouden. Zwemvereniging de Geul had in samenwerking met de gemeente Papendrecht de organisatie van deze kampioenschappen weer opgepakt, dit keer volgens een format van de KNZB. Dit hield in dat de basisscholen teams van 6 zwemmers konden inschrijven, waarbij elk team steeds bestond uit 2 leerlingen uit groep 3 en 4, 2 leerlingen uit groep 5 en 6 en twee leerlingen uit groep 7 en 8. Er konden meerdere teams per school ingeschreven worden en de snelste 3 teams in de einduitslag zouden mogen gaan deelnemen aan de provinciale kampioenschappen. De inzet daar is uiteindelijk deelname aan de landelijke schoolzwemkampioenschappen, die dit jaar in Alblasserdam zullen plaatsvinden.

Er hadden zich 78 zwemmers ingeschreven, naast een flink aantal teams nog een aantal losse zwemmers, die natuurlijk ook gewoon mee mochten zwemmen.

De zwemmers van groep 3 t/m 6 zwommen 2 x 25 meter, een keer op de borst en een keer op de rug. De zwemmers uit groep 7 en 8 zwommen 2 x 50 meter, ook een keer op de borst en een keer op de rug. Daarnaast stonden er nog twee estafettes op het programma. Aan het begin van de middag zwom elk team een serieuze estafette, die ook meetelde in de uitslag, en aan het einde van het programma was er nog een dolfijnenestafette, waarbij elke team zo snel mogelijk op en neer moest zwemmen met een opblaasdolfijn.

De wedstrijd werd officieel geopend door wethouder Koppenol en daarna kon er lekker gezwommen worden.

Er was veel belangstelling van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en er werd goed aangemoedigd. Dat de teams van de verschillende scholen aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de einduitslag, de puntentotalen lagen niet zo heel veel uit elkaar. Uiteindelijk mocht het team “Speedy Floris” van de Prins Florisschool de beker voor de eerste plaats ophalen. De strijd tussen nummer 2 en 3  was heel spannend want zij eindigden met hetzelfde aantal punten. In de regelementen van de wedstrijd stond dat in dat geval de eerste estafette de doorslag zou geven en daar was het team van Prins Florisschool 2 het snelste dus zij werden 2e. De 3e plaats was voor het team van ’t Kofschip de Wielen. Alle drie deze teams mogen zich dus gaan opmaken voor de provinciale schoolzwemkampioenschappen, helaas is op dit moment nog niet bekend wanneer en waar deze precies gezwommen gaan worden.

Bron foto: Zwemvereniging de Geul.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.