ChristenUnie wil derde zetel binnen halen

13 februari 2018 door Hennie van der Zouw
ChristenUnie wil derde zetel binnen halen

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 10 februari is de campagneaftrap van de ChristenUnie Papendrecht geweest. Daarbij is het verkiezingsprogramma gepubliceerd op de website. ‘Een mooi ambitieus programma’, aldus de lijsttrekker Pieter-Jan den Dekker. ‘We zijn met het hele team al langere tijd druk bezig met de voorbereidingen voor het programma en de campagne. Als lijsttrekker ben je dan misschien het gezicht naar buiten toe’, zegt hij, ‘maar we dit doen gelukkig met een heel team van enthousiaste mensen’.

Mooie kandidatenlijst
‘Waar ik ook erg trots op ben is onze kieslijst met mensen met diverse achtergronden’. Naast de lijsttrekker zelf en de huidige fractievoorzitter (Kees de Ruijter) staat op plek drie bijvoorbeeld Jaco van Erk. ‘Jaco is directeur van de Prins Constantijnschool en Oranje-Nassauschool en brengt dus veel kennis van het onderwijs in. Hij heeft een duidelijk visie op de samenwerking tussen Sterk Papendrecht en het onderwijs.’ Op de vierde plek staat Vincent Laban. ‘Met Vincent op de lijst hebben we iemand met 7 jaar gemeenteraad ervaring in zijn vorige woonplaats’, zegt Pieter-Jan. ‘Een bevlogen persoon die zich inzet voor een lange termijn visie voor een leefbaar Papendrecht.’ Pieter-Jan voegt daaraan toe: ‘Maar Vincent is wel iemand die op basis van die visie nu besluiten wil nemen en actiegericht is.’
Wat Pieter-Jan betreft is de CU er dus in geslaagd een mooie lijst neer te leggen. ‘Als je mij vraagt wat het doel is op 21 maart’, lacht hij, ‘is dat natuurlijk een extra zetel en dus met drie zetels in de raad komen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.