Medaille voor Olympia turnster Anna den Boef

12 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Medaille voor Olympia turnster Anna den Boef

PAPENDRECHT - Afgelopen week was het de beurt aan de 3e divisie turnsters van Olympia Papendrecht tijdens de 2e plaatsingswedstrijd in Den Haag. Het beste resultaat van 2 plaatsingswedstrijden telt voor een plekje in de districtsfinale van Zuid-Holland en eventuele doorstroming naar de landelijke wedstrijden van de KNGU. Aranne en Ivana Brugman kwamen als eersten in actie in de categorie pupil 1. Zij verbeterden zich allebei flink ten opzichte van de 1e plaatsingswedstrijd.

Mede dankzij mooie salto’s en overslagen op sprong en voor allebei een goede balkoefening eindigde Ivana als 10e en Aranne als 14e. Daarna kwamen nog 3 turnsters van Olympia in actie: Anna den Boef in de categorie jeugd 1 N4 (op de foto in het midden) en Phoebe Overhand (foto links en Demi van Tol (foto rechts) in de categorie jeugd 2E. Anna turnde een stabiele wedstrijd en eindigde tot haar grote verrassing als 4e en mocht hiervoor een medaille in ontvangst nemen. Anna turnde op sprong naar een 12.200, op brug een 11.60 inclusief de kip en een mooie salto af. Met een missertje op balk scoorde zij toch nog 11.80 en op vloer een nette oefening voor 11.75. Het is afwachten of haar 4e plaats goed genoeg is om door te stromen, omdat er in deze categorie veel turnsters meedoen.

Demi en Phoebe startten op brug en scoorden daar allebei een 10.00 voor een goede doorgeturnde oefening. Daarna bleven ze allebei op de evenwichtsbalk staan en turnden zij ook daar hetzelfde cijfer: 11,133. Op vloer had Phoeve even een missertje waardoor ze niet verder kwam dan een 9,857. Demi liet haar oefening zien zoals ze deze kan en scoorde een 10.66. Op sprong ontliepen beide turnsters elkaar niet veel met een 11.60 voor de half in -  half uit van Phoebe, met Demi net daarachter met 11.250. In de einduitslag eindigde Demi als 6e en Phoebe als 10e. Ook voor deze turnsters is het afwachten of ze mogen doorstromen naar de volgende wedstrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.