Veel PR’s voor jongste Geulzwemmers.

12 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Veel PR’s voor jongste Geulzwemmers.

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Dit weekend werd er door de jongere zwemmers van de Geul gezwommen in Alblasserdam in een wedstrijd voor minioren en junioren.

Er werd door de zwemmers heel goed gezwommen deze middag en ze vertrokken met een karrevracht aan persoonlijke records weer richting Papendrecht.

De allerjongste zwemmers kwamen aan de start voor 100 vrij en 100 wissel. Bij de jongens pakte Jesper van Tilburg twee keer het goud, op de 100 wissel liet hij een PR noteren. Paul Ruitenberg zwom voor de eerste keer deze afstanden en bracht het er heel goed vanaf. Bij de meisjes zwom Marie-Elise Verschoor ook voor de eerste keer 100 wissel en 100 vrij en ze verbeterde tijdens deze 100 vrij haar 50 metertijd.

In de categorie meisjes junioren 1 veroverde Laura ’t lam het goud op de 50 vrij, op de 100 vlinder werd ze 3e en op de 50 rug tikte ze als 4e aan. Evi Kleijn verbeterde zowel op de 50 vrij als op de 100 vlinder haar tijd.  Dylan Groeneveld liet bij jongens minioren 5 en 6 een PR noteren op de 200 wissel.
Daphne van Tilburg en Nicole van Os, zwemmend in de categorie meisjes junioren 2 en 3, verbeterden allebei hun tijd op de 50 rug en de 100 vlinder.

Aaike de Tender leverde een mooie prestatie in de categorie jongens junioren 1 en 2 door een 3e plaats te pakken op de 50 rug en de 50 vrij en een 4e plaats op de 100 vlinder. Op alle afstanden verbeterde hij zijn beste tijd, tijdens de 100 vlinder verbeterde hij ook zijn 50 metertijd. Tjomme de Tender zwom een PR op de 50 rug en de 100 vlinder en Mats Schroots pakte het PR record van de dag door op de 100 vlinder maar liefst 13 seconden van zijn tijd af te halen.

Brandon Groeneveld, jongens junioren 3 en 4, zwom op de 50 rug in een PR naar de 4e plaats en liet ook op de 100 vlinder een PR noteren.

Het laatste nummer, een 4x50 vrij estafette voor meisjes, werd door het Geulteam met Evi Kleijn, Nicole van Os, Laura ’t Lam en Daphne van Tilburg afgesloten met een hele mooie 1e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.