Verkiezingsprogramma PAB 2018-2022: “Gewóón doen en gewoon dóen!”

09 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Verkiezingsprogramma PAB 2018-2022: “Gewóón doen en gewoon dóen!”

PAPENDRECHT - Hier het verkiezingsprogramma van het Papendrechts Algemeen Belang voor de
periode 2018–2022. Het is geschreven op basis van input die ze hebben ontvangen van inwoners en wat zij zelf als raadsfractie en bestuur hebben waargenomen de afgelopen jaren. Dit plus de visie die zij hebben op de Papendrechtse samenleving heeft geleid tot het resultaat zoals het er nu ligt. Het PAB vertelt hier zelf het volgende over:

"Een belangrijk speerpunt in ons programma is de Papendrechters nog meer en écht een stem te geven. We hebben daar ook de afgelopen jaren regelmatig aandacht voor gevraagd. Iedereen heeft namelijk kunnen zien dat het de gemeente nog steeds veel moeite kost om inwoners en ondernemers ook daadwerkelijk te betrekken. Of voldoende te informeren.

Zo liggen de collegeplannen rond een scholendorp in het Oostpolderpark inmiddels gelukkig in de prullenbak. En er wordt weliswaar nu wel vlakbij hoogspanningskabels gebouwd, maar door onze actie zijn nu wel de mogelijke gezondheidsrisico’s in beeld gebracht. Al nemen wij liever geen extra risico’s met de gezondheid van nieuwe bewoners. Ook de mogelijke vestiging van een supermarkt op de plek van de huidige bibliotheek, de vestiging van een fietsenzaak in het voormalige Hubo-pand en het nu voorliggende voorstel over nog een extra rolcontainer voor plastic, metaal en drankkartons in de tuin zijn voorbeelden van weinig betrokkenheid of zelfs van een verstoorde relatie met de eigen inwoners en
ondernemers. En ook over het minder fraaie straatbeeld en het slechte onderhoud van groenvoorzieningen ziet het PAB behoorlijke verschillen van inzicht.

Onze speerpunten voor de komende 4 jaar zijn dan ook vooral hierop gericht en terug te vinden in ons verkiezingsprogramma 2018-2022. Wij vertrouwen er op dat daarmee een evenwichtig programma is opgesteld, onder de titel “Gewóón doen en gewoon dóen!”. En ook daadwerkelijk uitvoerbaar als we voldoende vertrouwen van onze kiezers krijgen. Alleen door écht te luisteren naar de eigen inwoners en
ondernemers kunnen gemeentelijke acties en maatregelen ook rekenen op een breed draagvlak en zorgen voor meer verbinding. Gewóón voor Papendrechters!" Tot zover het PAB.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.