Nieuwe textielcontainers in Papendrecht

09 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Nieuwe textielcontainers in Papendrecht

PAPENDRECHT - In de gemeente Papendrecht staan vanaf 7 februari nieuwe groene textielcontainers. Deze nieuwe textielcontainers zijn geplaatst door Opnieuw & Co in samenwerking met de gemeente Papendrecht en HVC.

Het was al langer een wens van Opnieuw & Co en HVC om de kleding in de gemeente Papendrecht te mogen inzamelen. Opnieuw & Co gaat de containers wekelijks leeg maken en brengt deze kleding naar haar eigen sorteerafdelingen in Dordrecht en Ridderkerk. Het textiel wordt daar gesorteerd door eigen medewerkers, er werken ruim 40 medewerkers aan het sorteren van de kleding. Dit zijn voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en woonachtig in de gemeenten Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht en omgeving.

De gesorteerde kleding wordt verkocht in de kringloopwinkels van Opnieuw & Co in de regio. Ook in Papendrecht heeft Opnieuw & Co een grote kringloopwinkel aan de burgemeester Keijzerweg.
Opnieuw & Co heeft geen winstdoelstelling maar streeft naar het realiseren van meer hergebruik en het creëren van sociale werkgelegenheid. “De verwachting is dat er meer kleding ingezameld gaat worden, er staan meer bakken en nu inwoners weten dat het goed is voor lokale werkgelegenheid en lokaal hergebruik zal de hoeveelheid toenemen” is de verwachting van Marcel van Goch directeur van Opnieuw & Co. In de containers mag men kleding, schoenen en huishoudtextiel doen, liefst in een gesloten zak.

De kleding die niet geschikt is om te verkopen in de kringloopwinkels, wordt verder gesorteerd voor export of voor recycling. Voor de gemeente Papendrecht betekent dit ook een verbetering van de hergebruik doelstellingen en meer werkgelegenheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.