Schadevergoeding voor gemeente in fraudezaak begraafplaats

08 februari 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Een voormalig beheerder van de gemeentelijke begraafplaats in Papendrecht is op 18 januari 2018 door de Rechtbank Rotterdam veroordeeld tot het terugbetalen van bijna € 100.000,- aan de gemeente Papendrecht.

Dit is de schade die de gemeente heeft geleden vanwege het mislopen van inkomsten door fraude van de beheerder. Hij bleek betalingen die hij contant ontving in eigen zak te steken. Ook benadeelde hij de gemeente door doelbewust lagere bedragen in rekening te brengen dan de vastgestelde tarieven.

Begin vorig jaar werd de begraafplaatsbeheerder voor ambtscorruptie, het aannemen van steekpenningen en het verduisteren van gelden al strafrechtelijk veroordeeld tot 200 uur taakstraf.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.