Strafontslag medewerker begraafplaats wegens plichtsverzuim

02 juni 2015
Strafontslag medewerker begraafplaats wegens plichtsverzuim

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft een medewerker strafontslag gegeven op basis van ernstig plichtsverzuim. Dat plichtsverzuim is vastgesteld naar aanleiding van een onderzoek door Hoffmann bedrijfsrecherche.

Het betreft niet alleen het aanwenden van goederen en diensten van de gemeente voor eigen gebruik, maar ook het aannemen en verduisteren van contant geld bij het beheer van de gemeentelijke begraafplaats.

De gemeente heeft aangifte gedaan, waarop de politie een strafrechtelijk onderzoek is gestart. De politie probeert nu het totaal van feiten en omstandigheden in beeld te krijgen. Daarnaast heeft de gemeente maatregelen genomen om de interne beheersing verder aan te scherpen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.