Doneeractie: 'Help Rateb de brute inbraak te boven te komen'

05 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Doneeractie: 'Help Rateb de brute inbraak te boven te komen'

PAPENDRECHT - Help winkelier Rateb om de klap van de brute inbraak in z'n pas geopende supermarkt aande Korenbloemstraat te boven te komen.

De pas geopende Papendrechtse supermarkt Maha, genoemd naar het dochtertje van eigenaar Rateb, is in de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari opengebroken.

Eigenaar Rateb vluchtte onlangs met zijn vrouw en twee kinderen uit het door oorlog verwoeste Syrië. Hij wilde zo snel mogelijk proberen om in zijn eigen inkomen te voorzien, hij wilde zo snel moglijk weer een zelfstandig bestaan opbouwen. "Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn zoon en dochter."

Veel gestolen
Drie maanden geleden lukte dit, met de opening van zijn supermarkt. Helaas is de droom van Rateb en zijn gezin al snel ruw verstoord door de inbraak van vorige week. Naast veel electronica (beveiligingscamera's inclusief harde schijf, kassa, laptop en electronische weegschaal) werd er ook een deel van de voorraad levensmiddelen (bijvoorbeeld een aantal dozen Red Bull energiedrank) gestolen en werden de koelingen kapot geslagen.....

Omdat veel van de gestolen spullen tweedehands gekocht waren, keert de verzekering maar een klein bedrag uit (de dagwaarde). Dat is zelfs nog te weinig om weer tweedehands spullen van kopen. Eigen geld heeft Rateb niet omdat hij alles wat hij overhield gebruikte om zijn winkel te perfectioneren.

Rateb gaat niet bij de pakken neerzitten. "Dit is niets vergeleken met wat we in Syrië hebben meegemaakt." Maar jouw financiële steun kan hij heel goed gebruiken.

Geef alsjeblieft, alle kleine beetjes helpen. U kunt uw gift doneren bij de doneeractie van Wilma Havermans op de website www.doneeractie.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.