Twee medailles voor Olympia Papendrecht

05 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Twee medailles voor Olympia Papendrecht

PAPENDRECHT - Tijdens de plaatsingswedstrijden turnen in het district Zuid-Holland ging Olympia Papendrecht afgelopen zaterdag met 2 medailles naar huis. Hélène Borsje won in de categorie junior E de bronzen medaille met 43.575 en turnde een prima wedstrijd. Op alle toestellen eindigde Hélène in de top 3. Ze turnde op sprong een nieuw record, want van de jury kreeg ze een 12.000 rond voor haar half in - half uit. Dat betekende een uitvoeringsscore van een 9.20! Het gemiddelde van haar 2 sprongen was genoeg voor de 1e plek op dat toestel.

Op burg eindigde ze als 2e met een 11.10 en op balk (9.60) en vloer als 3e (10.90). In de wedstrijd erna kwamen de senioren D in actie. Vera Nederhof was hier de beste Papendrechtse turnster. Zij won net als Hélène de bronzen medaille met 42.775 en eindigde op vloer als 2e (11.00) en op balk als 3e (10.65). Anna Bakker eindigde als 7e met 40.725 en Noa van Dijk als 9e met 39.125. Op de foto de turnsters van Olympia in de 4e divisie met links Anna Bakker, Vera Nederhof, Noa van Dijk en Hélène Borsje.

De plaatsingswedstrijd is de kwalificatie voor de districtsfinale van Zuid-Holland die op 26 en 27 mei in Woerden wordt gehouden. De beste turnsters uit de districten Zuid-Holland Zuid en Zuid-Holland Noord turnen hier tegen elkaar in de meerkamp en in de toestelfinales. Nadat ook Zuid-Holland Noord hun wedstrijd heeft gehad, wordt duidelijk wie er in de meerkamp en in de toestelfinales mag uitkomen. Omdat er veel turnsters zijn in Zuid-Holland is de plaatsingswedstrijd nodig en is het hard werken om een plaats in de finale te bereiken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.