PKC A1 en A2 overhandigt cheque van € 2500 aan Spieren voor Spieren

04 februari 2018
 PKC A1 en A2 overhandigt cheque van € 2500 aan Spieren voor Spieren

PAPENDRECHT - Sinds het begin van de veldcompetitie 2012-2013 hebben de A1 en A2 van PKC/SWKGroep een opvallend logo op hun kleding: Spieren voor Spieren.
Beide teams zijn toen compleet in het nieuw gestoken met onder andere inschietshirts, wedstrijdkleding en trainingspakken.

De sponsoring van deze teams wordt mogelijk gemaakt door Bouwpastoor Projectmanagement uit Papendrecht. Op deze manier wil dit bedrijf praktisch vormgeven aan het gegeven: “maatschappelijk verantwoord ondernemen”.
Vanaf de start van de overeenkomst overhandigen de succesvolle PKC-junioren namens Bouwpastoor jaarlijks een cheque aan Spieren voor Spieren.

Op zaterdag 3 februari jl. is voorafgaand aan de wedstrijd PKC/SWKGroep 1 – KCC/SO natural 1 de jaarlijkse cheque van € 2.500,= overhandigd aan Spieren voor Spieren. De cheque werd uitgereikt door aanvoerder Martijn Swets van A1. Namens Spieren voor Spieren was Esmay Klompenhouwer, ambassadeur van Spieren voor Spieren in Zuid-Holland, aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Esmay (18) was al voor de 3e keer bij PKC/SWKGroep en speelt ondanks haar spierziekte gewoon korfbal bij Merwede in Sliedrecht.

In de begeleidende speeches spraken aanvoerder Martijn Swets van A1, Esmay Klompenhouwer namens Spieren voor Spieren en voorzitter Bertjan Scheepbouwer van PKC hun dankbaarheid uit aan Herman en Lidy de Jong van Bouwpastoor, die deze bijzondere wijze van ondersteuning van Spieren voor Spieren en PKC A1 en A2 al zo lang mogelijk maken.

PKC A1
De A1 van PKC is een uitstekend uithangbord voor dit goede doel: de afgelopen jaren werden diverse landstitels en bekers veroverd. Zowel in 2011, 2012 als in 2013 werden zij bijvoorbeeld landskampioen in de zaal in een bomvol Sportpaleis Ahoy, waren ze finalist in 2014 in Ahoy en werd de landstitel in 2017 gewonnen in de Ziggo Dome. Momenteel bezetten zij de 5e plaats in de Hoofdklasse A.

Spieren voor Spieren
Kinderen willen spelen, sporten en... dromen over hun toekomst. Voor heel veel kinderen met een spierziekte is deze toekomstdroom erg onzeker. Spieren voor Spieren wil deze kinderen weer uitzicht geven op een kansrijke toekomst door structureel onderzoeksprojecten te financieren die helpen om spierziekten bij kinderen beter te behandelen. Samen met sportieve partners creëren zij een community waarin een wisselwerking ontstaat tussen gezonde en zieke spierballen waar voor iedereen iets positiefs uit te halen valt, maar het kind met een spierziekte wel centraal staat.

Foto: Fleur Hoogendoorn

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.