ChristenUnie Papendrecht: 'Adopteer een ambtenaar'

02 februari 2018 door Hennie van der Zouw
ChristenUnie Papendrecht: 'Adopteer een ambtenaar'

PAPENDRECHT - De ChristenUnie Papendrecht merkt dat burgers die een idee of voorstel hebben en dat bij de gemeente indienen, vaak tegen lastige regels oplopen. Ook gebeurt het dikwijls dat de ambtelijke molen wat langzamer draait dan gewenst, waardoor de energie verdwijnt en de burger met een teleurstelling achterblijft. Veel goede ideeën kunnen zo verloren gaan.

Lijsttrekker Pieter-Jan den Dekker wil daarom bij de gemeente een digitaal loket openen waar de Papendrechter zich kan melden met zijn idee of voorstel. Natuurlijk kan men ook gewoon naar de balie gaan van het gemeentehuis. Vanuit de gemeente wordt iemand aan het idee en aan de indiener gekoppeld, waarna zij het idee bespreken. Als het een goed uitvoerbaar idee is wordt er actie ondernomen.

De ambtenaar helpt niet alleen, maar gaat samen met degenen die het idee heeft aangeleverd aan de slag. Als het ware wordt de ambtenaar geadopteerd door de inwoner. Pieter-Jan is ervan overtuigd dat er bij de gemeente voldoende enthousiaste medewerkers zijn die zich hiervoor willen inspannen en zich graag laten ‘adopteren’. En dat er genoeg goede ideeën leven die uitvoerbaar zijn. Op deze manier zal de afstand tussen de inwoners en de ambtenaren letterlijk en figuurlijk worden verkleind.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.