Een verhaal van Stichting Anders: 'Toen ging er weer een wereld voor hem open'

01 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Een verhaal van Stichting Anders: 'Toen ging er weer een wereld voor hem open'

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Een monteur uit de Dordtse wijk ‘Land van Valk’ moet dagelijks door het verkeer en zijn werkzaamheden met grote precisie uitvoeren. Al een tijdje is het eenvoudige brilletje van de drogist met plusglazen niet meer toereikend. Meneer zit in de schuldsanering en is niet aanvullend verzekerd. Hij kan zich helaas geen bril op maat veroorloven. Het lezen van tekeningen wordt moeilijker en de montagewerkzaamheden verlopen steeds onveiliger. Hoofdpijn is het gevolg. De man is midden veertig en moet nog lange tijd functioneren. Meneer is te trots om hulp te vragen. Gelukkig trekt zijn vriendin aan de bel bij een hulpverlenende instantie. Uiteindelijk komt de hulpvraag bij Stichting ANDERS terecht.

Nog voor de kerst
Partner van Stichting Anders, Struijk Optiek uit Papendrecht was meteen bereid om de ogen van meneer uitgebreid te testen. De conclusie was dat meneer multi-focale brillenglazen nodig had. Met veel toewijding werd een passend montuur uitgezocht. Resultaat: een stoere bril met een persoonlijk randje.  Al met al een flink kostenplaatje maar Diana van Struijk Optiek, ook wel bekend van ‘Het Brillenmeisje,' verleende een prettige service, zodat meneer uitstekend geholpen was en binnen een week voor de kerst zijn nieuwe bril had. Hij was zo opgetogen, er ging letterlijk weer een wereld voor hem open.

Heldere kijk
Het leven van deze vakman is nu een stuk fijner. Hij is zo zuinig op zijn bril dat hij tijdens zijn werk een veiligheidsbril over zijn nieuwe aanwinst plaatst. Meneer is erg handig en behulpzaam. Hij doet graag iets terug door voor anderen klusjes op te knappen. Zodoende verbindt deze hulpvrager zijn kwaliteiten met mensen die dit hard nodig hebben. De nieuwe bril staat hem goed en hij bekijkt de wereld weer met de scherpe blik van een ‘valk’.

Dit verhaal is geschreven door vrijwilliger Richard Koekkoek van stichting Anders.
De foto’s bij dit verhaal zijn gemaakt door vrijwilliger Joost Bastiaans ook van Stichting Anders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.