Stichting Anders: 'Een trap in de goede richting'

07 maart 2017
Stichting Anders: 'Een trap in de goede richting'

PAPENDRECHT - De titel klinkt nogal bruut, maar het is toch echt zo. Lees hier het verhaal hoe Woonwinkel Klop een gezin in Papendrecht te hulp schoot.

Gevaarlijke situatie
Een vorige keer vertelden we al hoe een trap in de woonkamer van het gezin verwaarloosd was geraakt. De bekleding van de trap was volledig versleten en de stukken stof hingen los over de treden. Een gevaarlijke situatie zelfs voor de moeder die door ziekte niet mobiel is én voor de thuiszorg die de trap op en neer loopt voor de steun aan huis.

Professionals
Stichting ANDERS komt in actie wanneer er geen andere mogelijkheden zijn. Financiën waren duidelijk niet aanwezig bij het gezin het bekleden van een trap is een vakkundig werk dat ook niet makkelijk door een helpende hand of vrijwilliger kan worden opgepakt. Op die momenten komt het netwerk van professionals via ANDERS in actie. In dit geval werd Partner Woonwinkel Klop benaderd.

Veilige bekleding
Afgelopen week zijn beide trappen in de woning door Klop bekleed met een prachtige nieuwe en veilige bekleding. De kamer knapt er onwijs van op. Dit is extra van waarde aangezien de ruimte onder de open trap de vaste plek is voor het bed van de bedlegerige moeder.

Geef het door!
Moeder en zoon mogen vervolgens zelf nadenken wat voor goede daad ze zelf mogen doorgeven aan iemand die hún hulp goed kan gebruiken. Zo worden we allemaal een gever vanuit mogelijkheden en dragen we samen bij aan een mooiere omgeving en een mooiere wereld.

Ook de trap naar zolder kreeg een prachtige nieuwe bekleding

Meer van dit soort bijzondere geef-verhalen lezen?
Hou dan vooral ook de Facebook pagina van Stichting Anders in de gaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.