Stichting Anders: 'Papendrecht en Syrië op de gevoelige plaat'

31 januari 2017
Stichting Anders: 'Papendrecht en Syrië op de gevoelige plaat'

PAPENDRECHT - Vluchtelingen. We horen dagelijks over ze in het nieuws. Mensen die huis en haard verlaten om in een totaal nieuwe leefomgeving veiligheid te vinden. Hier een verhaal waarin een fotostudio in Papendrecht een jonge Syrische jongen een kans geeft om te leren en zich thuis te voelen.

Werkervaring gezocht
Anas is een enthousiaste, leergierige jonge Syriër die hier in Papendrecht zijn draai probeert te vinden. Dolgraag wilde hij werkervaring opdoen in de fotografie, een van zijn grote interesses. Een dergelijke stage zou niet alleen een plezierige besteding van zijn tijd zijn, maar is een grote kans om zijn Nederlands actief te oefenen (dat gaat overigens al enorm goed) en om waardevolle werkervaring op te doen in Nederland.

Foto’s in vloeiend Nederlands
Stichting ANDERS zocht contact met Mariska Büscher, eigenaresse bij fotostudio Kinderkoppies in Papendrecht. Ze was direct geïnteresseerd en wat later volgde er een kennismakingsgesprek. Inmiddels is Anas al een aantal weken aan het stage lopen. Hij leert veel over de camera’s, belichting, en over het ontvangen van de klanten in steeds vloeiender Nederlands. Mariska is in deze situatie een gever. Een gever van zorg en aandacht vanuit haar talent als fotograaf.

Rijkere leefwereld
Wat is het toch mooi als een hulpvraag en een helpende hand zo bij elkaar komen. Samen helpen we elkaar zo verder en verrijken we elkaars leefwereld. Want geven maakt rijk

Meer van dit soort bijzondere verhalen lezen?
Hou dan vooral ook de Facebook pagina van Stichting Anders in de gaten: www.facebook.com/stichtinganders

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.