Drechtstreek verslaat Hardinxveld in spannende 'streekderby'

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verslaat Hardinxveld in spannende 'streekderby'

PAPENDRECHT - In de eerste ontmoeting na de winterstop heeft Drechtstreek zijn eerste wedstrijd gewonnen. Het versloeg Hardinxveld met 2-3. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd wist Hardinxveld zich de meeste kansen te creëren maar tot doelpunten leidde dit niet.

Het duurde ruim een half uur voordat Drechtstreek serieus dicht bij een doelpunt kwam, eerst door een lage schuifbal van Jorn van Drimmelen die net naast ging en daarna door een prima voorzet van Björn van Ingen die niet kon worden verwerkt. 

Pas in de tweede helft waren er doelpunten te bewonderen. Michael Slingerand leek dicht bij een doelpunt maar zijn mooie omhaal bleek niet hard genoeg om het doelman Karsten de Graaf echt moeilijk te maken. Vijf minuten later kwam Hardinxveld op voorsprong toen Danny v.d. Bout vrij uit kon halen: 1-0. Binnen de minuut was het aan de andere kant Randy Kroos die de gelijkmaker kon scoren.

Na een kwartier in de tweede helft constateerde scheidsrechter Bezemer een overtreding binnen het strafschotgebied van Drechtstreek en hij legde de bal op de stip. Niels Nomen verzilverde die kans en scoorde de 2-1 voor Hardinxveld. Niet lang daarna was er een goede kans voor Vincent van Lopik om de score verder uit te breiden maar dat gebeurde niet. Drechtstreek vermande zich en drong de rood-witte brigade stevig terug.

De druk die werd gezet leidde tot de gelijkmaker van Michael Slingerland en twee minuten later was het opnieuw Randy Kroos die scoorde. Hij bracht de stand, enigszins geholpen door de harde wind, met een fraai doelpunt op 2-3. Bij die stand wist Drechtstreek het overwicht te houden en kwam het zelfs nog dicht bij een hogere score toen een schot van Bjórn van Ingen werd gestopt door Karsten de Graaf. Hardinxveld slaagde er niet in om onder nog te scoren al bleef de ploeg zo aanvallend mogelijk spelen. Het mocht hen niet baten en Drechtstreek kon weer eens drie punten bijschrijven op de ranglijst waardoor het een plaatsje steeg.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw een uitwedstrijd. Het reist dan af naar Vianen waar het aan zal treden tegen Brederodes. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.