Olympia Papendrecht start met winst in Rayon Turn Toernooi

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Olympia Papendrecht start met winst in Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag begon voor Olympia de poulewedstrijden in het Rayon Turn Toernooi. Bij goede resultaten in de poulewedstrijden kunnen teams zich plaatsen voor de finale die begin juni wordt gehouden.

Het team verplicht D1 won de eerste poulewedstrijd van KDO Dordrecht met overtuiging. Ook in het individuele klassement was dat terug te zien met de eerste drie plekken voor Papendrechtse turnsters. Mirjam Vroegindeweij werd 1e, Naomi van Wijk 2e en Stevie IJzerman werd 3e.

Ook het team keuze A begon afgelopen zaterdag aan het turnseizoen tegen KDO Alblasserdam. In een gezellige en snelle wedstrijd wisten de Papendrechtse turnsters te winnen vooral op basis van hogere uitgangswaardes op het toestel sprong. Op brug en balk is de volgende wedstrijd nog wel te winnen al was het dit keer voldoende.

Lotte van Kooten werd 1e in het eindklassement, 2e werd Anniek van de Velde van KDO Alblasserdam en de 3e plek ging naar Lotte Kuntz van Olympia Papendrecht. Febe Naber, Rosa Drexhage en Julia Hoffman turnden hun eerste wedstrijd in dit team en op dit niveau en droegen op verschillende toestellen mee aan het eindresultaat. Op de foto het team van de keuze A zonder Danique Hameete die vanwege een blessure niet in actie kwam.

In de opmaat naar de landelijke wedstrijden die leiden naar het bondskampioenschap heeft turnster Britt Kok goede zaken gedaan in de categorie jeugd 1 N3. Zij wist zich op basis van twee kwalificatiewedstrijden in het district Zuid-Holland te plaatsen voor de landelijke kwartfinale.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.