CSG De Lage Waard start met sportklassen

25 januari 2018 door Hennie van der Zouw
CSG De Lage Waard start met sportklassen

PAPENDRECHT - Volgend schooljaar start CSG De Lage Waard met een vernieuwd onderwijsaanbod. Leerlingen die zich aanmelden voor de brugklassen theoretische leerweg en theoretische leerweg/havo kunnen kiezen voor een sportklas. Verder komen er naast de havo/atheneum brugklassen, ook specifieke atheneum brugklassen.

Het vernieuwde onderwijsaanbod betekent dat er op beide vestigingen van de school, de Burgemeester Keijzerweg en de Vijzellaan, iets extra’s te kiezen is ten opzichte van de huidige situatie. De school komt met dit aanbod om beter aan te sluiten bij de wensen van ouders en leerlingen.

Talent sport
In de brugklassen van de theoretische leerweg en de theoretische leerweg/havo kunnen leerlingen kiezen voor extra uren sport, de zogenoemde talentlijn sport. Deze talentlijn is bedoeld voor alle leerlingen die naast de normale uren lichamelijke opvoeding, extra tijd willen besteden aan sport. Deze extra uren worden gegeven onder het motto ‘anders en meer’.  Zo krijgen leerlingen extra sportonderdelen aangeboden als tennis, waterpolo, atletiek, schaatsen en rugby. Daarnaast is er ook aandacht voor samenwerking, gezondheid en hulpverlening. De bedoeling is dat leerlingen op deze manier hun sportieve talent verder kunnen ontplooien.

Atheneum brugklassen
Vanaf volgend schooljaar kunnen nieuwe brugklasleerlingen naast de brugklas havo/atheneum ook kiezen voor de brugklas atheneum. Deze brugklas is bedoeld voor leerlingen met een enkelvoudig vwo-advies van de basisschool.

Leerlingen van de brugklas havo/atheneum ontdekken tijdens hun eerste schooljaar in het voortgezet onderwijs welk schooltype het beste bij hen past. Docenten nemen de tijd om leerlingen bij deze zoektocht te ondersteunen, zodat zij het onderwijs vervolgen op het type dat het beste bij hen past: havo of atheneum. Het aanbod van havo/atheneum èn atheneum brugklassen zorgt ervoor dat het onderwijs beter zal aansluiten bij het niveau van alle leerlingen in deze klassen.

Leerlingen in de brugklas atheneum krijgen de kans om zich te verdiepen in de leerstof. Ze dragen meer verantwoordelijkheid en zij krijgen meer ruimte om eigen keuzes te maken. Voor alle leerlingen op de locatie Vijzellaan geldt dat er in het reguliere programma veel aandacht is voor expressie, techniek en onderzoek doen. Naast het reguliere programma krijgen leerlingen verschillende mogelijkheden aangeboden. Zij kunnen zich oriënteren op sport, cultuur, wetenschap, ondernemen en programmeren.

Aanmelden
Meer informatie over beide vernieuwingen is te vinden op de website van de school, www.delagewaard.nl. Daarnaast zijn ouders en toekomstige leerlingen van harte uitgenodigd voor het openhuis van beide vestigingen: vmbo op 6 februari en havo/atheneum op 7 februari van 18.30 – 21.00 uur.

Bron foto: De Lage Waard.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.