Interactief 'Ssst! De tijger slaapt' voorleesontbijt in de bibliotheek

25 januari 2018 door Josette Huisman
Interactief 'Ssst! De tijger slaapt' voorleesontbijt in de bibliotheek

PAPENDRECHT - In bibliotheek AanZet Papendrecht aan de Markt heeft op donderdagmorgen 25 januari in het kader van De Nationale Voorleesdagen 2018 een feestelijk voorleesontbijt plaats gevonden. Een feest met bijpassende vlaggetjes en ballonnen. Om kwart voor 9 stonden er al heel veel peuters met begeleiders voor de schuifdeur van de bibliotheek te wachten. Binnen stonden 3 tafels op hen te wachten met daarop heerlijke tijgerbolletjes, kwarkjes, mandarijnen en limonade met een feestelijk rietje. Er is tijdens het eten heerlijk gesmuld, gelachen en en genoten.

De kinderen die klaar waren met eten konden lekker spelen, kijken en lezen in de vele (prenten)boeken of knuffelen met de grote tijgerknuffel. Toen ook de laatste peuters genoeg op hadden, werden de tafels en stoelen aan de kant geschoven, zodat er beweegruimte ontstond. De dames van Zingen&Zo uit Sliedrecht verzorgden het interactieve gedeelte.

Op de muziek van "We maken een kringetje van ... " werden de kinderen uitgenodigd om mee te doen. De kinderen beelden met elkaar dieren en hun bewegingen uit, waarna het prentenboek "Ssst! De tijger slaapt " geschreven door Britta Teckentrup gepakt werd. Dit prentenboek gaat over een slapende tijger die vreselijk in de weg ligt. De dieren willen haar niet wakker maken. Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Het verhaal werd met bewegingen erbij voorgelezen. De slapende tijgerknuffel lag in het midden tussen de kinderen. Ook deze moest echt geaaid en gekriebeld worden! Ook moest er heel hard meegeblazen worden, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen! Alle peuters luisterden geboeid mee.

Na het voorlezen, kregen de kinderen zelf een rol in het verhaal. Sommigen werden bijvoorbeeld kikkers. Ze kregen dan een papieren muts met kikkerafbeelding. Het verhaal werd daardoor een mini-theaterstuk. Na afloop kregen alle peuters een bijpassend presentje mee... een vingerpoppetje van de slapende tijger.

De Nationale Voorleesdagen vinden van 24 januari t/m 3 februari 2018 plaats
In bibliotheek Papendrecht staat de top 10 van prentenboeken klaar om ter plaatse gelezen te worden. (Na de Voorleesdagen worden deze ook uitgeleend.)
Komende zaterdag 27 januari van 10:30 tot 11:30 uur kunnen kinderen potloodhouders maken van foamklei onder leiding van Anita van Workshops4kids. Je kunt kiezen tussen alle dieren die voorkomen in "Ssst! de tijger slaapt". Aanmelden is nodig en kan via de website.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.