Chromebooks voor alle nieuwe brugklasleerlingen

25 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Chromebooks voor alle nieuwe brugklasleerlingen

PAPENDRECHT - Vanaf het nieuwe schooljaar zullen alle leerlingen die op het Willem de Zwijger College in de brugklassen starten in het bezit zijn van een eigen chromebook. Een chromebook is een laptop die snel is en blijft omdat alles wordt opgeslagen in de cloud. Al enige jaren werken we op de Willem intensief met chromebooks, wat heeft gemaakt dat de behoefte aan een eigen device toenam.

Het Willem de Zwijger College vindt het belangrijk dat leerlingen naast hun boeken ook gebruik maken van het internet. De bronnen die hier beschikbaar zijn, zijn niet vergelijkbaar met een gewoon tekstboek. Leerlingen kunnen gebruik maken van de vele digitale hulpmiddelen om stof te verwerken of te oefenen. Zo kiest de leerling de manier van leren die het beste bij hem past. Je kunt instructiefilmpjes bekijken, digitale oefeningen maken, (samen) presentaties maken of bijvoorbeeld dingen ontwerpen voor een 3D printer.

De Willem wil ook dat leerlingen beter ‘digitaal geletterd’ worden. Er wordt vaak vanuit gegaan dat de meeste leerlingen erg handig zijn met een laptop of computer, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. Wanneer leerlingen een eigen device hebben, kunnen we hier veel gerichter aan werken.

Leerlingen wordt gevraagd via de school een specifiek chromebook aan te schaffen met een stevige, waterafstotende opberghoes met stootranden en een uitbreiding van de garantie. De prijs hiervan wordt, door een bijdrage van de school, laag gehouden. Ook draagt de school zorg voor reserve-exemplaren, zodat de leerling nooit zonder zit. Er is ook de mogelijkheid tot, voor iedereen betaalbare, huurkoop in maandelijkse termijnen.

In de hogere leerjaren blijft De Willem werken met de vele chromebook-karren die er nu al zijn. Deze zullen in de loop der jaren steeds minder nodig zijn, omdat dan elke leerling een eigen chromebook heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.