Hoofdtrainer PKC stopt na dit korfbalseizoen

19 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Hoofdtrainer PKC stopt na dit korfbalseizoen

PAPENDRECHT - PKC zal voor het aankomende seizoen opzoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Afgelopen week heeft Detlef Elewaut bekend gemaakt te vertrekken na afloop van dit seizoen.

De reden van zijn vertrek heeft te maken met positieve ontwikkelingen op het werk die de combinatie met het hoofdtrainerschap van PKC onmogelijk maakt. Het bestuur en technische staf betreuren de beslissing van Elewaut, maar respecteren zijn keuze.

Detlef Elewaut, hoofdtrainer: “Mijn droom is altijd geweest om hoofdtrainer te zijn van PKC. Het spijt mij daarom zeer dat ik vroegtijdig moet stoppen. De kans die zich op mijn werk voordeed komt niet vaak voorbij, waardoor ik deze keuze moest maken in het voordeel van mijn maatschappelijke loopbaan. Toch was het voor mij een haast onmogelijke keuze. Dit, omdat PKC een fantastische vereniging is, met een fantastische spelersgroep en een fantastische staf om mee te werken. Het zijn mijn vrienden geworden. Gelukkig kan ik dit seizoen afmaken en zal hier alle energie die ik in mij heb insteken.”

Bertjan Scheepbouwer, voorzitter: “PKC betreurt de keuze van Detlef, maar aan de andere kant respecteren wij zijn keuze zeer. De club zou heel graag nog een jaar langer met Detlef zijn doorgegaan. Wij zijn erg tevreden over de manier waarop hij de ontwikkelingen in onze spelersgroep aanjaagt. Zijn inzet is altijd 100% en het belang van de ploeg zet hij altijd voorop. We hebben echter nog een paar prachtige maanden met elkaar voor de boeg en hier gaan wij dan ook volop van genieten!”

PKC gaat zich beraden op de keuze voor een nieuwe hoofdtrainer. In dit proces zal ook duidelijk worden hoe de rest van de trainersstaf eruit komt te zien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.