Leerlingen presenteren hun profielwerkstuk op de Willem

15 januari 2018 door Josette Huisman
Leerlingen presenteren hun profielwerkstuk op de Willem

PAPENDRECHT - Donderdag 11 januari was voor leerlingen van de examenklassen 5 havo en 6 vwo van het Willem de Zwijger College een bijzondere avond: zij presenteerden hun profielwerkstuk (PWS). Het (semi)wetenschappelijk onderwerp hiervoor hebben zij in duo’s gekozen en past in hun profiel Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Techniek en/of Natuur en Gezondheid.

De examenkandidaten profileerden zich zo goed en origineel mogelijk;  door middel van dit werkstuk zetten zij hun beste beentje voor en lieten aan de vele belangstellenden (familieleden, bekenden, docenten en medeleerlingen) hun informatie-, onderzoek- en presentatievaardigheden zien.
Onderwerpen waren heel divers en origineel. Een kleine greep hieruit: 
Invloed van social media op zelf- en ideaalbeeld van pubers, Valt er uit bliksem elektriciteit te halen? Dementie en welke medicijnen werken? Biobrandstof uit algen, Wintersportongevallen, Kleine winkelcentra en maatschappelijke ontwikkelingen: wat is de toekomst voor winkelcentrum de Meent? Feminisme en het recht op eigen keus, Verschillen tussen de voetbalclubs Feijenoord en Bayern München, Hoe kan de president van de VS aan zoveel macht komen? De jaren ’70, ’80 en ’90, Shakespeare en Moderne slavernij, waar komt het vandaan en wat zijn de oplossingen hiervoor.

Ook een vakjury bekeek de presentaties kritisch. De jury lette vooral op originaliteit, mate van
wetenschappelijke kwaliteit en creativiteit. Tijdens de diploma-uitreikingen worden de winnaars bekend gemaakt.

Al met al was het voor de presentatoren uit de examenklassen een spannende avond: het cijfer -dat meetelt op de eindlijst- werd na deze avond vastgesteld.

Komt u naar het Open Huis van de Willem op 31 januari? Dan zijn een aantal van de presentaties  nog te bekijken!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.