PKC met de nodige moeite langs stug Fortuna

15 januari 2018 door Hennie van der Zouw
PKC met de nodige moeite langs stug Fortuna

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep heeft halverwege het reguliere seizoen van de Korfbal League nog altijd de koppositie in handen. In de eigen PKC-hal werd een stug verdedigend Fortuna/Delta Logistiek met 24-19 verslagen.

Bij PKC keerden Olav van Wijngaarden en Suzanne Struik terug in de basis, na respectievelijk ziekte en een lichte blessure. Zodoende zaten Zita Schröder en Danny den Dunnen op de bank. Den Dunnen zou in de tweede helft nog wel invallen.

PKC is in de Korfbal League de meest scorende ploeg, maar trof in Fortuna de ploeg die tot nu toe de minste tegendoelpunten incasseerde. Kortom: de ploeg met de beste aanval trad aan tegen de ploeg met – in elk geval op papier – de beste verdediging. En het werd inderdaad een wedstrijd waarin relatief weinig werd gescoord. Beide ploegen gaven veel verdedigende druk, waardoor de aanvallers maar weinig tijd kregen om te schieten, wat ten koste ging van de zuiverheid. Bovendien creëerde PKC minder kansen dan gebruikelijk. Dit kwam niet alleen door het goede storende werk van Fortuna, maar ook door te veel slordigheidsfouten van de kant van PKC. Een goede wedstrijd werd het dan ook nooit, maar het bleef wel lang spannend.

In de eerste helft had PKC voortdurend het initiatief, maar dankzij het sterke verdedigen van Fortuna werd de marge nooit groter dan drie treffers. Fortuna kwam zelf ook maar moeilijk te scoren, met slechts drie velddoelpunten in de eerste helft. Maar verdedigende fouten van PKC leverde de gasten wel een groot aantal strafworpen en vrije ballen op, die feilloos werden benut. Zo bleef Fortuna in de wedstrijd en bij rust had PKC een voorsprong van slechts twee doelpunten: 11-9.

Ook in de tweede helft nam PKC direct het initiatief en binnen een paar minuten was het 14-11. Maar toen kwam Fortuna opeens helemaal los. De ploeg ging rebounds pakken, kreeg hierdoor meer mogelijkheden om te schieten en dit had meteen resultaat. Want in no-time was het 14-14 en een paar minuten later kwamen de gasten zelfs voor het eerst op voorsprong (16-17), met de achtste Fortuna-treffer in 8 minuten. PKC had het moeilijk, maar bij Fortuna bleek de pijp opeens leeg. Want in de laatste 17 minuten van de wedstrijd scoorde de ploeg uit Delft nog slechts twee keer, beide keren uit een strafworp. PKC bleef wel doelpunten maken en boog een 18-19 achterstand uiteindelijk om in een geflatteerde 24-19 overwinning, met acht doelpunten van Richard Kunst en vier van Nadhie den Dunnen. Komende zaterdag speelt PKC in de eigen hal tegen KZ/Hiltex.

De foto is weer van Fleur Hoogendoorn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.