Jeugdbrandweer Papendrecht zoekt 4 leden tussen de 12 en 15 jaar

11 januari 2018 door Josette Huisman
Jeugdbrandweer Papendrecht zoekt 4 leden tussen de 12 en 15 jaar

PAPENDRECHT - Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en doet mee aan wedstrijden. En als je het leuk vindt, kun je later naar de echte brandweer.

In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zijn er 14 jeugdbrandweerkorpsen. Het doel van de jeugdbrandweer is je kennis met betrekking tot het voorkomen van brand, brandbestrijding en hulpverlening te vergroten. Je ontwikkelt vaardigheden, normen en waarden die belangrijk zijn voor de brandweer. Je leert samen te werken als team en problemen op te lossen. Ook leer je omgaan met techniek en maak je kennis met brandveilig leven. Naast de wekelijkse oefenavond wordt er ook meegedaan aan jeugdbrandweerwedstrijden. De jeugdbrandweer is ook een kweekvijver voor toekomstige brandweervrijwilligers.

Brandweer Papendrecht laat via haar facebookpagina weten:
Wij zijn opzoek naar 4 nieuwe jeugdleden (m/v) voor ons jeugdbrandweerkorps. Lijkt het je leuk om kennis te maken met de werkzaamheden van de brandweer? Meld je dan nu aan!

Wanneer kan je reageren?
- Minimale leeftijd van 12 jaar en maximaal 15;
- Woonachtig in Papendrecht;
- Goed samen kunnen werken;
- Niet bang zijn om vies en/of moe te worden;
- Lichamelijk in goede conditie.

Op elke woensdagavond oefenen wij van 19:30 tot 20:30. Deze avonden zullen bestaan in zowel praktijk- als theorieavonden.

Een aantal keer per jaar nemen wij deel aan wedstrijden. Deze zullen altijd op een zaterdag zijn.

Gedurende jouw tijd bij de brandweer neem je deel aan 2 jeugdbrandweerexamens.

De proeftijd bedraagt 2 maanden.

Stuur een berichtje naar onze pagina als je serieus interesse heb, en voor nadere informatie.

Foto: Jeugdbrandweer Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.