Ad Tromp: Wat wel en wat niet kon in de dagen voor het aftellen naar 2018

10 januari 2018
Ad Tromp: Wat wel en wat niet kon in de dagen voor het aftellen naar 2018

PAPENDRECHT - Papendrechter Ad Tromp volgt van dichtbij het wel en wee van Papendrecht en dit keer het centrum van Papendrecht. Vooral het parkeersbesluit van de gemeente roept gemengde gevoelens op:

"In de laatste week van december werd door de gemeente Papendrecht een feestelijk persbericht naar buiten gebracht. Het betrof hier het aftellen naar de eerste twee uur gratis parkeren in de parkeergarages Overtoom en Meent. Daarna weer het geldend tarief van 40 cent per kwartier. Ingangsdatum 1-1-2018. Wie in 2017 in de raad de discussies heeft gevolgd kon er tot november 2017 (zie de info van de gemeente hierover namens de wethouder) er van uit gaan dat dit drie uur zou worden. Gelijk aan de wens van de gemeenteraad. De raad  wilde zelfs dat het mogelijk zou zijn geweest om tijdens de feestdagen al gratis parkeren voor drie uur te realiseren. Goed voor de winkels- en horeca. Dit gratis parkeren nodigt uit om in Papendrecht te winkelen en daarna voor wie het wilt even uitrusten bij een hapje, drankje of kopje koffie of thee. Tijd genoeg en de auto staat droog in de garage voor als het regent.

Mis dus. Na de sof van de feestdagen (geen akkoord dus over de drukste periode van het winkeljaar) nu dus nog eens een uur er af. Waarom? Wie doet er financieel niet voldoende mee waardoor dit oorspronkelijk plan niet doorgaat? We lezen dat er een B.I.Z. (Bedrijven Investerings Zone voor het centrum) zal worden opgericht. Met dit BIZ kunnen in het centrum gezamenlijke projecten bekostigd worden om het centrum te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Mooie woorden. Door bijdrage uit het BIZ (gemeente) en de drie supermarkten dus mogelijk om alvast twee uur gratis te parkeren. Voor de feitelijke oprichting van het BIZ moet er nog draagvlak komen van winkeliers en vastgoedeigenaren. Ook zij profiteren van deze huidige voorziening. Het is aan alleen om dit derde uur alsnog te kunnen invullen. Voor de inwoners is het nu weer zo’n polderoplossing. Kom op alle winkeliers en vastgoedeigenaren en gemeente Papendrecht. Dit moet toch wel lukken. Misschien trekt dit niet alleen winkelend publiek extra en langer maar ook nieuwe winkeliers voor de lege panden aan. Zou toch mooi zijn eerst lekker shoppen, hapje en/of drankje en dan tot slot de boodschappen. Een drie in één in onze mooie centrum. Wie trekt wie over de streep?

IJbaan
Wat Papendrecht wel ECHT siert dat gemeente en stichting huiskamer Papendrecht het weer voor elkaar hebben gekregen om de overdekte ijsbaan te realiseren. Dordrecht lukte het niet! Druk bezocht door jeugd vanuit en ook buiten Papendrecht. Een topgebeuren voor onze gemeente. Echt petje af voor de initiatiefnemers. Volop levendigheid in het centrum tot 7 januari j.l.  Echt een blijvertje. Dit soort zaken maakt het centrum/markt levendig als huiskamer van Papendrecht. Stichting Huiskamer Papendrecht bedankt!  

Koersnotitie detailhandel centrum
Wat ook top zou zijn als er voor ondernemers een verbeterde beheersverordening alsmede koersnotitie detailhandel voor het centrum zou komen. De huidige en vastgesteld door de gemeenteraad van Papendrecht is van april 2013. In detailhandel (Retail) Nederland is de laatste jaren van alles gebeurd. Flexibiliteit is dan ook misschien te overwegen. Inwoners worden niet koud van woorden als “volumineus” en “detailhandel”. Zij willen shoppen in de diversiteit in hun eigen gemeente. Dus gemeenteraad, u bent echt zelf aan zet om de beheersverordening centrum eens aan te passen, want u stelt deze vast, ook nu anno 2018. Leuk en goed voor de inwoners, maar ook de betreffende ondernemer(s) zullen u dankbaar zijn. Koffiedrinken met de politiek op de markt is natuurlijk leuk, maar ik zie liever daden. Ook een wethouder die zich duidelijk zelf inzet voor het MKB. Niet zoals nu is gebeurd alleen ambtelijke behandeling. Uiteindelijk moet de kiezer de balans gaan opmaken bij de komende gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018.                                                              
Niet alleen over dit aspect maar ook aangaande (jeugd - ouderen) zorg, woningbouw/ruimte , cultuur, sport, onderwijs  etc.   Wat kunnen we echt verwachten? Kom dus bijvoorbeeld snel met het beloofde 3e uur gratis parkeren. Laat u toch nog iets zien aan het begin van 2018".

Ad Tromp

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.