Gratis parkeren in het centrum van Papendrecht uitgesteld tot 2018

11 november 2017
Gratis parkeren in het centrum van Papendrecht uitgesteld tot 2018

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht, de supermarkten, winkeliers en vastgoedeigenaren van het centrum van Papendrecht delen de wens om gratis parkeren mogelijk te maken voor bezoekers van winkelcentrum De Meent. De ondernemers uit het centrum zullen het parkeren aan de gemeente gaan betalen, anders zou de consument dit doen. Alle betrokken partijen zijn er van overtuigd dat gratis parkeren voor de consument leidt tot een aanmerkelijke toename van bezoek. Dit maakt het centrum levendiger en zal een gunstig effect hebben op de omzet van de winkels en horeca.

Zoals het zich nu laat aanzien wordt het gratis parkeren op z’n vroegst vanaf begin 2018 gerealiseerd. In eerste instantie wilde men het gratis parkeren mogelijk maken vanaf half november. Ondanks de voortvarendheid die de gemeente samen met ondernemers van winkelcentrum De Meent heeft getoond, kan een deel van de ondernemers op dit moment nog niet de financiële bijdrage leveren die nodig is om het gratis parkeren in het winkelcentrum De Meent nu al mogelijk te maken. Wethouder Marco Hoogland: “Het is goed om te zien dat er voortvarend aan de slag is gegaan met gratis parkeren. Uiteraard is het jammer dat het op dit moment toch nog niet haalbaar blijkt; het niet kunnen laten ingaan van gratis parkeren voor de feestdagen is écht een gemiste kans.”

Met ‘gratis parkeren’ wordt de eerste drie uur gratis bedoeld. Vanaf het vierde uur wordt het huidige tarief van 40 cent per kwartier gehanteerd. De blauwe zone zoals die er nu is, blijft ongewijzigd. De wethouder is blij dat de verschillende partijen inzet tonen om gratis parkeren in het centrum mogelijk te maken: "Iedereen ziet het belang van gratis parkeren, maar het vraagt veel overleg met alle partijen om dit mogelijk te maken. Ik ben heel blij dat we dit begin volgend jaar aan onze inwoners en gasten van buiten Papendrecht kunnen gaan bieden. Gratis parkeren draagt veel bij aan een gastvrij centrum van Papendrecht."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.