Anna en Phoebe clubkampioenen Olympia

08 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Anna en Phoebe clubkampioenen Olympia

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in twee wedstrijden geturnd om de titels van clubkampioen van Olympia Papendrecht. Alle wedstrijdturnsters deden mee aan deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, zowel bij de verplichte oefenstof als bij de keuze oefenstof.

In de ochtend turnden de turnsters van de verplichte oefenstof hun wedstrijd in de Olympiaan. Anna den Boef werd clubkampioen, voor Mila Lopez en Mirjam Vroegindeweij. Anna liet keurige oefeningen zien op vloer en balk. Mila en Mirjam waren de beste in hun categorie, respectievelijk de pre-instap en het team Rayon Turn Toernooi D1. Op de foto de winnaars met van links naar rechts Anna, Mila en Mirjam.

Naast deze gouden medaillewinnaars voor de meerkamp, de beste scores over de vier toestellen sprong, brug, balk en vloer, waren er ook toestelmedailles te winnen. Op sprong waren de beste drie Anna, Britt en Ivana, op brug gingen de medailles naar Mila en Sterre op de 1e plek en Suze op de 3e plek. Op balk was Mila de beste, gevolgd door Anna en Mirjam. Op vloer mochten Anna en Mirjam de gouden medaille in ontvangst nemen en werd Aranne 3e.

’s Avonds werd er geturnd om het clubkampioenschap bij de keuze oefenstof. Deze wedstrijd werd bij O&O Zwijndrecht geturnd en was voor de turnsters van O&O en Olympia tegelijkertijd een testwedstrijd voor het nieuwe seizoen. Phoebe Overhand mocht zich aan het eind van de wedstrijd de beste noemen op de meerkamp. Zij komt dit jaar uit in de 3e divisie en is onderdeel van het turncompetitieteam. Bij de RTT/keuze A won Danique Hameete de gouden medaille op de meerkamp en bij de RTT/keuze B werd dat Merel de Vreede. De zilveren medailles in de meerkamp gingen naar Helene Borsje (tuco) en Lotte Kuntz (RTT keuze A).

Daarnaast waren er ook medailles per toestel te winnen. Gouden medailles gingen naar Anna Bakker (sprong), Phoebe Overhand (brug), Vera Nederhof (balk), Demi van Tol (vloer), Lotte van Kooten (sprong), Danique Hameete (brug), Lotte Kuntz (balk), Febe Naber (vloer) en Merel de Vreede (sprong, balk en vloer). Zilveren medailles gingen naar Minke Elwuar (brug), Noa van Dijk (sprong), Helene Borsje (brug), Anna Bakker (balk), Phoebe Overhand (vloer), Danique Hameete (sprong), Rosa Drexhage (brug), Febe Naber (balk) en Lotte van Kooten (vloer). Op de foto alle wedstrijdturnsters van de keuze oefenstof aan het eind van de wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.