PKC houdt één punt over aan thriller in Gorredijk tegen LDODK

07 januari 2018
PKC houdt één punt over aan thriller in Gorredijk tegen LDODK

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep heeft voor het eerst dit Korfbal Leagueseizoen puntverlies geleden. In het Friese Gorredijk werd de topper tegen LDODK/Rinsma Modeplein een bloedstollende kraker die uiteindelijk geen winnaar opleverde. Bij rust was de stand al in evenwicht (12-12) en na een enerverende tweede helft, waarin PKC een 23-20 achterstand goedmaakte, stond ook bij het eindsignaal een gelijke stand op het scorebord: 26-26. PKC is nog wel koploper, met één punt voorsprong op TOP.

Bij PKC ontbrak de zieke Olav van Wijngaarden, die in Papendrecht was achtergebleven. Ook Suzanne Struik bleef aan de kant; zij werd vervangen door Zita Schröder.

In de openingsfase waren de doelpunten schaars, met een 1-1 tussenstand na 5 minuten. Daarna begonnen de doelpunten te vallen en ontspon zich een spannend gevecht, waarbij de ene keer PKC op voorsprong stond en de andere keer LDODK het initiatief had. De Friezen sloegen als eersten een gaatje van twee doelpunten (6-4), maar dankzij twee treffers van Johannis Schot kwam PKC op gelijke hoogte (7-7) en bij 8-8 sloeg opeens de ploeg van coach Detlef Elewaut een gaatje (8-11). PKC leek met een voorsprong de rust te halen, maar in de slotminuut scoorde LDODK nog twee keer, waardoor beide ploegen bij een 12-12 ruststand naar de kleedkamer gingen.

In de tweede helft was het eerst PKC dat het initiatief nam (13-15), via twee doelpunten van Danny den Dunnen, die een sterke wedstrijd speelde en uiteindelijk zeven keer scoorde. Maar LDODK herstelde het evenwicht met twee treffers van Marjolein Kroon (15-15), die eveneens heel sterk speelde en ook zeven keer trefzeker was. Daarna ging het tot 20-20 gelijk op, totdat de thuisploeg opeens drie keer scoorde en PKC tegen een 23-20 achterstand aankeek. Maar nog was het niet gedaan, want Nadhie den Dunnen, Richard Kunst en Johannis Schot brachten PKC weer langszij (23-23).

LDODK kwam nog twee keer op voorsprong, maar PKC weigerde te capituleren en wist beide keren te antwoorden. En toen dankzij uitgerekend Nadhie den Dunnen – die tegen Marjolein Kroon een heel moeilijke avond had – éindelijk weer eens een Papendrechtse voorsprong op het scorebord verscheen (25-26), mocht PKC zelfs voorzichtig denken aan de overwinning. Luttele seconden later was het echter alweer gelijk: 26-26, met nog anderhalve minuut op de klok. Beide ploegen hadden nog uitzicht op de winst en voor het publiek was het nagelbijten. Maar hoewel zowel LDODK als PKC dichtbij de winnende treffer was, werd er niet meer gescoord. En dus deelden beide ploegen de punten, na een geweldige wedstrijd die geen verliezer verdiende. Komende zaterdag speelt PKC in de eigen hal tegen Fortuna.

Archieffoto: Fleur Hogendoorn

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.