B&W tevreden over proces verzelfstandiging Theater De Willem en het Sportcentrum

04 januari 2018 door Hennie van der Zouw
B&W tevreden over proces verzelfstandiging Theater De Willem en het Sportcentrum

PAPENDRECHT - Theater De Willem en het Sportcentrum zijn vanaf 1 januari 2018 zelfstandige ondernemingen. De betrokken wethouders Joke Reuwer en Kees Koppenol zijn tevreden over het verloop van het proces en kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

‘Hoewel verzelfstandiging landelijk inmiddels behoorlijk vaak voorkomt, gaat het toch om een ingrijpend en omvangrijk proces waarbij 13% van de gemeentelijke medewerkers overgaat naar de zelfstandige organisaties’, stellen wethouders Joke Reuwer en Kees Koppenol mede namens hun collega’s van het college van burgemeester en wethouders.

In oktober werden de statuten getekend voor de Recreatie en Cultuur Holding BV, de vlag waaronder het theater en het Sportcentrum verdergaan. Deze holding is verantwoordelijk voor beheer, programmering en exploitatie van het theater, het Sportcentrum en twee gymzalen. Inmiddels is ook de werving van leden voor de Raad van Commissarissen, die toezicht houdt op de holding en advies kan geven, afgerond.

‘We blijven als gemeente honderd procent eigenaar van de nieuwe BV’s en houden zeggenschap,’ vervolgen de wethouders, ‘maar de organisaties krijgen door de verzelfstandiging meer ruimte om verbeteringen door te voeren.’ Voor het theater staat voorop dat het een veelzijdig, aantrekkelijk programma blijft bieden. De organisatie hoopt de komende jaren haar gastheerschap te verbeteren, onder meer in de vorm van volwaardige horeca. Verder is het de bedoeling de zaal meer te verhuren voor culturele activiteiten en meer samen te werken met inwoners, verenigingen en organisaties. In het Sportcentrum gaan activiteiten van verenigingen en bewegingsonderwijs altijd voor andere activiteiten, maar daarnaast wil het ruimte bieden aan onder meer beurzen, cursussen, vergaderingen van verenigingen en evenementen.

‘We kijken tevreden terug op het proces zoals dat tot op heden verloopt’, stellen de wethouders. ‘Praktische zaken zijn grotendeels geregeld, zoals administratieve aandachtspunten en ict. Voor de personeelsleden zijn de arbeids- en andere voorwaarden zorgvuldig ingevuld. We hebben dan ook alle vertrouwen in een succesvolle toekomst voor het theater, het sportcentrum en hun medewerkers.’

Foto is gemaakt door fotograaf Richard van Hoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.