Ingebruikname in- en uitlaatgemalen Polder Nieuwland

28 december 2017 door Josette Huisman
Ingebruikname in- en uitlaatgemalen Polder Nieuwland

PAPENDRECHT - Maandag 18 december zijn de in- en uitlaat gemalen bij Polder Nieuwland officieel in gebruik genomen. Een kerkuil bracht de sleutel naar grondeigenaar Van Bentum, waarmee deze het gemaal in werking stelde.

In 2010 zijn Waterschap Rivierenland, grondeigenaar de heer Van Bentum, gemeenten Alblasserdam en Papendrecht en HAK B.V. gestart met het opnieuw inrichten van de waterhuishouding bij Polder Nieuwland. Nu, zeven jaar later, zijn een voorlandkering, in- en uitlaatgemalen en watergangen met een ecologische zone gerealiseerd.

Heemraad Goos den Hartog en de wethouders Koppenol (gemeente Papendrecht) en Verheij (gemeente Alblasserdam) spraken hun dank uit aan alle mensen die bij de realisatie van dit project betrokken waren. Koppenol: 'Polder Nieuwland speelt een belangrijke rol bij de waterhuishouding van het bedrijventerrein Nieuwland. De ecozone dient als waterberging bij overvloedige regenval. Ik ben bijzonder trots op het eindresultaat. Dit project is een mooi voorbeeld van samenwerking op basis van vertrouwen tussen alle partijen. '

Bron en foto: Gemeente Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.