Gymdemo op het Willem de Zwijger College

28 december 2017 door Josette Huisman
Gymdemo op het Willem de Zwijger College

PAPENDRECHT - Net voor de sneeuw losbarstte, stonden maandag 11 december ruim honderd havo 4 en vwo 4 leerlingen van het Willem de Zwijger College in spanning te wachten. Zij stonden klaar voor de start van de demo. In de afgelopen zeven weken hebben deze leerlingen in de gymles een keuze gemaakt tussen de verschillende onderdelen van de demo.

Een keuze kon bijvoorbeeld Turnen tumblingbaan, Dans, Basketbal of Freerunnen zijn. Na het maken van deze keuze, werden de leerlingen ingedeeld in stuurgroepen. Alle leerlingen waren verantwoordelijk voor een stukje van de demo. De choreografie van de onderdelen, de muziekmix, de zaalopstellingen en het waarborgen van de veiligheid, stonden centraal bij iedere groep.

Na hard oefenen, overleggen en discussiëren met elkaar was maandag dan hét moment suprême. Alle onderdelen werden aan elkaar geplakt, zodat er een vlotte show ontstond. Alles op het ritme van de (zelfgekozen) muziek.

Of het nu kwam door de extra druk van de toeschouwers of door de komende sneeuwval, álles lukte op dat moment. De leerlingen deden hun uiterste best om er een mooie show van te maken. Al klappend en juichend werden de onderdelen achter elkaar live afgespeeld.

Ontzettend tevreden en met een goed gevoel sloten deze vierdeklassers dit project af. Dit is voor herhaling vatbaar: de lichting van volgend jaar staat al te trappelen!

Foto: Willem de Zwijger College

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.