GroenLinks Papendrecht opent voor zesde keer Meldpunt Vuurwerkoverlast

27 december 2017 door Hennie van der Zouw
GroenLinks Papendrecht opent voor zesde keer Meldpunt Vuurwerkoverlast

PAPENDRECHT - Voor het zesde jaar op rij is vandaag het Meldpunt Vuurwerkoverlast gelanceerd. Geluidsoverlast, vuurwerkschade en andere overlast kunnen bij het digitale loket voor vuurwerkklachten worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder de fractie in Papendrecht.

GroenLinks pleit al jaren voor een verbod op consumentenvuurwerk. In dat verbod staat de partij inmiddels niet meer alleen. Onlangs bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport uit met de aanbeveling om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen. Ook artsenorganisaties, burgemeesters en de politie bepleiten het aan banden leggen van vuurwerk.

“We gebruiken het meldpunt om lokaal te pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones op plekken met veel overlast”, licht raadslid Rene van Engelen van GroenLinks Papendrecht toe. “En we gebruiken het als ondersteuning voor het pleidooi voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. Daarvoor in de plaats zien we het liefst professionele vuurwerkshows met Oud en Nieuw.”

De nieuwe lijsttrekker voor GroenLinks Papendrecht, Bert Grimmius, is ook een hartstochtelijk pleitbezorger van het algemene verbod: “Als je ziet wat een schade vuurwerk toebrengt aan mensen (er vallen zelfs doden), aan dieren en aan het milieu. Dit moet stoppen. Kijk wat hulpverleners aan vuurwerk naar hun hoofd gegooid krijgen deze periode, dat is nog een extra reden om te stoppen met consumentenvuurwerk.”
Papendrecht kent al langere tijd vuurwerkvrije zones. Samen met de ChristenUnie, heeft GroenLinks in Papendrecht zich hier sterk voor gemaakt. Dit kon rekenen op brede steun in de Papendrechtse gemeenteraad.

Meldingen kunnen gedaan worden op de website vuurwerkoverlast.nl. Het Meldpunt Vuurwerkoverlast blijft tot 3 januari 2018 open.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.