Aantal klassen van de Willem verkennen Amsterdam

21 december 2017 door Hennie van der Zouw
Aantal klassen van de Willem verkennen Amsterdam

PAPENDRECHT - Enkele examenklassen van de Willem gingen op 18 december naar Amsterdam. Leerlingen met Beeldende Vorming en Kunst in hun examenpakket van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo van het Willem de Zwijger College bezochten op 18 december het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Zo konden ze ervaringen opdoen en een vergelijking maken tussen moderne en ’traditionele’ kunst. Bij het natekenen van moderne kunst kwamen leerlingen er wel achter dat kreet: dat kan mijn kleine zusje of broertje ook, echt niet klopt.

Druk in Amsterdam
Niet alleen examenklassen Kunst en BV van het Willem de Zwijger College waren in Amsterdam. Ook de wetenschapbrugklas was er afgelopen maandag 18 december te vinden.Het begon 's morgens in Artis, waar het diergedrag werd bestudeerd. Hier was ook een lezing over. Nu weet klas 1W dat alleen de apen in Artis hun voedsel wassen, ze dit zichzelf hebben aangeleerd en dit al generaties lang aan elkaar doorgeven.

Maar ook waarom de wolven in Artis elke eerste maandag van de maand om 12 uur huilen, waarom pinguïns een zwarte rug en een witte buik hebben en nog veel meer interessante weetjes. Leuk om dit gedrag dan ook later terug te zien in de dierentuin.

Na een wandeling door Amsterdam, werd 's middags het Rijksmuseum bezocht. Hier zijn de leerlingen met een app van het Rijksmuseum rondgeleid door het museum door bekende vloggers en daarbij moesten ze verschillende challenges uitvoeren.

Kortom: geen doorsnee schooldag, maar wel een dag in de activiteitenweek, waarvan veel is bijgebleven over diergedrag en kunst.

Bron foto's: Willem de Zwijger College.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.