Expositie leerlingen De Kameleon bij Rivaslocatie de Markt

21 december 2017 door Josette Huisman
Expositie leerlingen De Kameleon bij Rivaslocatie de Markt

PAPENDRECHT - De groepen 5 van basisschool De Kameleon in Papendrecht hebben samen met Kunstenaar Rien Olijslagers van het Servicebureau Onderwijs & Cultuur (SOC, Stichting Onderwijs & Cultuur) hard gewerkt aan het maken van allerlei kleine houten kerstobjecten. Hun werk is nog de hele kerstvakantie te bewonderen in zorgcentrum Rivas, locatie De Markt. Wethouder Joke Reuwer-Verheij verrichtte de officiële opening van de expositie.

De leerlingen gingen op school in hun Cultuur-atelier-blok twee middagen aan de slag met hout, hamer, zaag en spijkers om uiteindelijk aan de bewoners van zorgcentrum Rivas (locatie De Markt) in Papendrecht hun eigen kerst expositie  te presenteren. Werken van De Kameleon te bewonderen in Zorgcentrum De Markt

De aterlierweken met als thema houtbewerking zijn onderdeel van het cultuurplan van de school en de leerlijn beeldende vorming.

Cultuureducatie en burgerschap zijn belangrijke aspecten binnen De Kameleon. Belangrijk is dat de leerlingen zich oriënteren op  kunstzinnige en culturele aspecten die een rol spelen in hun leefwereld. Dat zij kennis verwerven van de actuele kunstzinnige en culturele diversiteit en dat ze die leren begrijpen en waarderen. Daarnaast leren leerlingen zich open te stellen voor kunstzinnige aspecten, leren te genieten van schilderijen en beelden, van muziek, van taal en beweging en daarop kunnen reflecteren. De Kameleon biedt kunstzinnige vorming aan omdat zeker voor deze leerlingen het belangrijk is om zich op die manier te kunnen uiten (gevoelens en ervaringen). Houtbewerking is daar onderdeel van.

Voor de leerlingen uit de twee groepen 5 was dit een extra leuke opdracht, nl. het maken van houten kerstobjecten met als doel om uiteindelijk aan de bewoners van het zorgcentrum Rivas (locatie De Markt) in Papendrecht hun eigen kerstexpositie  te presenteren.

Een mooi initiatief waarbij de leerlingen een verbinding hebben weten te leggen vanuit cultuureducatie op school naar een maatschappelijke organisatie in hun naaste omgeving.

Foto: Richard van Hoek

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.