Elize en haar hond Timo winnen Bekerwedstrijd Distance Controll 2017

19 december 2017 door Hennie van der Zouw
Elize en haar hond Timo winnen Bekerwedstrijd Distance Controll 2017

PAPENDRECHT - De Vereniging van Hondenbezitters Papendrecht heeft onlangs een bekerwedstrijd Distance Controll gehouden op het terreintje Hondendome. Het veld was door de vele regenval van de afgelopen dagen helaas in slechte conditie.

Een selectie van 20 baasjes met honden namen deel aan de wedstrijd en mochten op deze ochtend laten zien hoe goed de honden de commando’s aangeleerd hadden, alle deelnemers kregen de kans om alle oefeningen los uit te voeren. Na afloop werd ieder zonder het resultaat te weten, naar huis gestuud, de honden kregen na deelname een kluif van de Vereniging.

De prijsuitreiking van Distance Controll  2017 zal noodgedwongen op woensdag 20 December in het zaaltje van de vereniging plaatsvinden omdat het veld te drassig is om daar te sporten.

Daar Distance Controll één van de moeilijkste onderdelen is van “Sport en Spel” en het hierbij vooral gaat om de concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het zuiver geven van de juiste commando’s op het goede moment, géén stress, ieder krijgt ruim de tijd om de hond zijn commando’s op te laten volgen.

Het Volgen Links en Rechts, Halt/Sta; het commando Zit, het commando Af/Down. Het Voorkomen en Aan de voet; Het commando Blijven op de daarop aangewezen plaats; Het commando Voor-Uit. De hond wordt daarbij 10 meter vooruit gestuurd en moet naar een vak en krijgt op afstand het commando Af/Down, daarna wordt de oefening afgesloten met het voorkomen (de hond zit hierbij voor de baas) daarna aan de voet (de hond gaat hierbij links aan de voet zitten).

De wedstrijd was spannend en vooral koud, geen van de honden deed het onderdeel Distance Controll perfect, al werd er wel netjes gevolgd, maar er werden over het algemeen teveel commando’s herhaald, bij de moeilijkste onderdelen deden bijna alle honden het goed en daar waren de beide trainsters Anneke en Arja erg trots op. Er wordt streng beoordeeld als de hond plast of poept tijdens het aflopen van het parcours van de commando’s. Bij de V.V.H.P. wordt de hond niet gediskwalificeerd, maar krijgt flink wat strafpunten mee.

300 punten konden er maximaal behaald worden, géén enkele begeleider behaalde dit met hun hond. De scores waren best goed.

1ste werd Eliza Faas met haar hond Timo: zij behaalden samen 294 punten.
2de  werd Monique van Bekkum met haar hond Jack: samen behaalden ze 289 punten.
3de werd Goof Verbree met zijn hond Sita: samen behaalden ze 284 punten.
          

Tot hun spijt moet de vereniging doorgeven dat er geen E.G.cursus meer gehouden gaat worden.

Voor de proeflessen van Sport en Spel kunnen er voor februari 2018 nog 3 personen met de hond bij.

Vor cirkeltraining kan met zich opgeven, deze gaat april 2018 van start.

Er wordt in april ook voor het eerst weer een Puppycursus gehouden voor puppy’s vanaf 12 weken tot 6 maanden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.