PKC scoort recordaantal van 41 treffers tegen Avanti

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
PKC scoort recordaantal van 41 treffers tegen Avanti

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep heeft ook de zesde wedstrijd in de Korfbal League gewonnen. In de eigen PKC-hal was de koploper met 41-22 te sterk voor de nummer laatst Avanti, dat niet naar Papendrecht was gekomen om zich te laten afslachten en strijdend ten onder ging. De 41 treffers van PKC betekenden voor de thuisploeg een record, want nooit eerder scoorde PKC zo vaak in één Korfbal Leaguewedstrijd.

Bij PKC ontbrak Maaike Steenbergen wegens een blessure, zodat Zita Schröder evenals de afgelopen weken in de basis stond. Nadhie den Dunnen is terug van haar achillespeesblessure en deed vanaf het begin mee. Johannis Schot keerde ook terug in de basisopstelling, wat ten koste ging van Danny den Dunnen, die in de tweede helft wel inviel.

Vooraf kondigde PKC-coach Detlef Elewaut aan dat zijn ploeg aanvallend in een hoog tempo zou spelen, wat ook gebeurde. Maar verdedigend gaf PKC in de beginfase te veel ruimte weg, waardoor Avanti lang kon bijblijven. Wel stond de thuisploeg voortdurend aan de goede kant van de score: na de 3-2 van Nadhie den Dunnen kwam Avanti nooit meer langszij. Wel schoten de gasten in de eerste tien minuten met scherp en de 9-8 tussenstand was dan ook een terechte weergave van de krachtsverhoudingen. Daarna gaf PKC steeds meer verdedigende druk, waardoor Avanti moeilijker tot scoren kwam, ook omdat de ploeg veel te weinig rebounds pakte.

Met vier treffers sloeg PKC een gat (13-8), waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Maar Avanti bleef knokken en omdat PKC daarin meeging, werd het vooral in de eerste helft een fysieke en soms ook zeer onvriendelijke wedstrijd. Scheidsrechter Danny Gerritsen moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd niet te laten ontsporen en trok in korte tijd twee keer een gele kaart, voor Stefan Hogervorst (Avanti) en Johannis Schot (PKC). Intussen ging PKC wel onverstoorbaar verder met doelpunten maken en bij 21-15 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft bleek al snel dat het fysieke spel van Avanti veel kracht had gekost. De ploeg uit Pijnacker kwam er aanvallend niet meer aan te pas en ook verdedigend konden de gasten het niet meer belopen. PKC maakte er een schiettent van en ging als zo vaak op jacht naar de 40 treffers, en voor de allereerste keer met succes. Richard Kunst kreeg de eer om met zijn negende treffer de 40-20 te maken. Ook Laurens Leeuwenhoek scoorde nog een keer, waarna Avanti met twee treffers de eindstand op 41-22 bepaalde. Behalve Richard Kunst maakte ook Nadhie den Dunnen er negen, gevolgd door Laurens Leeuwenhoek met acht treffers. Komende zaterdag speelt PKC in Amsterdam tegen Blauw-Wit.

Foto © Fleur Hoogendoorn

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.