Eerste plaatsingswedstrijden voor Olympia Papendrecht

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
Eerste plaatsingswedstrijden voor Olympia Papendrecht

PAPENDRECHT - De eerste plaatsingswedstrijden voor de wedstrijdturnsters van Olympia Papendrecht zijn achter de rug. Voor alle turnsters in de 2e en 3e divisie geldt dat zij twee plaatsingswedstrijden moeten turnen met een zo goed mogelijk eindresultaat. Alleen dan stromen ze door naar de finale van het district Zuid-Holland en/of de landelijke voorwedstrijden die leiden naar de bondsfinale. Twee weken geleden beet Britt Kok het spits af in de categorie jeugd N3. Zij komt uit in de 2e divisie dit jaar en turnde haar eerste voorwedstrijd in Bergschenhoek. Britt turnde keurig op brug en vloer met mooie scores voor de uitvoering van haar oefeningen. Na vier toestellen eindigde Britt als 23e.

Afgelopen zaterdag kwamen 5 turnsters van Olympia in actie in de 3e divisie in Hellevoetsluis. Aranne en Ivana Brugman turnen in de categorie pupil 1 N3. Met nette oefeningen en wat wiebels op balk eindigden zij als 22e en 23e in hun 1e plaatsingswedstrijd. In de wedstrijd erna turnde Anna den Boef in de categorie jeugd 1 N4. Anna turnde een keurige wedstrijd en eindigde als 8e, een goede start voor de 2e wedstrijd begin 2018. Op de brug had Anna wat pech met haar afsprong, maar ze haalde wel haar kip op een wedstrijd.

Op sprong, balk en vloer turnde Anna netjes haar oefeningen door. Bij de voorwedstrijden wordt er op 2 toestelbanen tegelijk geturnd. Tegelijk met Anna turnden ook Demi van Tol en Phoebe Overhand. Zij zijn dit jaar voor het eerst keuze turnsters in de categorie jeugd 2E. Ze hielden elkaar in evenwicht over 4 toestellen met hun nieuwe oefeningen, want ze eindigden als 7e en 8e met een klein onderling verschil. Ook zij mogen begin 2018 nog een keer laten zien wat ze kunnen en hopen op een plekje in de districtsfinale. Op de foto van links naar rechts: Demi, Anna en Phoebe na hun eerste wedstrijd van het seizoen.

De eerstvolgende wedstrijden voor de andere turnsters van Olympia zijn begin januari als het jaar start met de clubkampioenschappen, de onderlinge wedstrijden voor de verplichte en de keuze oefenstof. Daarna starten ook de wedstrijden van de keuze A in het Rayon Toernooi en de plaatsingswedstrijden voor de turnsters van de 4e divisie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.