PvdA: 'Met zorg wonen en werken in Papendrecht'

05 februari 2015
PvdA: 'Met zorg wonen en werken in Papendrecht'

PAPENDRECHT - Oproep aan mensen die te maken hebben met de nieuwe WMO, Jeugdzorg en Participatiewet.

Op woensdag 4 maart houdt de afdeling Papendrecht van de PvdA een openbare thema avond met als titel: ‘Met zorg wonen en werken in Papendrecht’ in het nieuwe Sportcentrum in Papendrecht.

- Hebben mensen met een beperking voldoende kans op werk?
- Van Rijk naar wijk, kunnen de wijken en mantelzorgers de zorg aan?
- Is Jeugdzorg in staat om aan de vraag te voldoen?
- De gemeente sociaal aan zet!

Sinds 1 januari van dit jaar hebben de gemeenten er een fiks aantal taken en verantwoordelijkheden bij gekregen. Onder de noemer ‘de drie decentralisaties’ zijn Jeugdzorg, zorg voor werk en inkomen en de zorg voor langdurig zieken en ouderen verschoven van Rijk naar gemeenten. Ook de Participatiewet is in werking getreden voor mensen met een beperking. Zijn er voldoende banen voor arbeidsgehandicapten? Is er sprake van verdringing op de arbeidsmarkt? Biedt de sociale werkvoorziening voldoende kansen? Bent u mantelzorger en lukt het u om voldoende zorg te geven?
Bij grote veranderingen is het van belang om van begin af aan vinger aan de pols te houden; wat zijn de ervaringen? Wat zijn de leerpunten? Maar ook, wat gaat er goed?

Om antwoord te krijgen op bovenstaande stellingen nodigt de PvdA gebruikers en deelnemers van het nieuwe beleid uit om deel te nemen aan de thema avond.

Speciaal voor deze avond zijn aanwezig John Kerstens, PvdA tweede Kamerlid en woordvoerder onderkant arbeidsmarkt en Joke Reuwer, D66 wethouder in Papendrecht en verantwoordelijk voor o.a. WMO en Jeugdzorg. De presentatie van de avond is in handen van de jonge cabaretier Aron Elstak; hij is in staat is om serieuze onderwerpen op een luchtige manier te brengen.

Voorafgaand aan deze avond is er om 19.45 uur een interessante rondleiding in de nieuwe Sporthal.

Om 20.15 uur begint het officiële gedeelte waarin de ervaringen van mensen die te maken hebben met het nieuwe beleid centraal zullen staan. De eerste indrukken zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen en om een vinger aan de pols te kunnen houden.

U ziet met dit onderwerp en deze sprekers een interessante en actuele thema-avond tegemoet in een splinternieuwe locatie in het hart van Papendrecht en de Alblasserwaard.
Toegang is gratis.

Thema-avond ‘Met zorg wonen en werken in Papendrecht’
Datum woensdag 4 maart 2015
Tijd 19.30-22.00 uur
Locatie Sportcentrum Papendrecht, B. Keijzerweg 110, Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.