Drechtstreek verliest van koploper Almkerk

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verliest van koploper Almkerk

PAPENDRECHT - In de laatste wedstrijd voor de winterstop is Drechtstreek er niet in geslaagd om punten te verzamelen. Koploper Almkerk bleek te sterk voor het elftal van coach Miguel Munoz dat wel hard werkte maar domweg te kort schoot. Toch duurde het  tot de 66ste minutt van de wedstrijd voordat Almkerk het enige doelpunt van de middag kon maken. Na het mistasten van de overigens goed keepende Joris Moesman was het Almkerk’s Bart Dirven die profiteerde.

Geurende de eerste helft van de wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk op de Drechtstreek helft af. Al na vier minuten was Michael Slingerland heel dicht bij de openingstreffer maar zijn kopbal ging net naast. Almkerk beheerste daarna het spel maar het slaagde er niet in om de druk op het doel om te zetten in een doelpunt. Dat kan zeker de verdienste genoemd worden van de Drechtstreek defensie die na enkele weken weer onder leiding stond van Damien Vereecken. Er werd goed verdedigd en Joris Moesman die zelf enkele knappe reddingen verrichtte werd  prima geassisteerd door zijn teamgenoten. Zo stopte Björn van Ingen een hard schot vanaf de doellijn. De rust werd bereikt met een 0-0
stand.       

Na rust leek Drechtstreek andere plannen te hebben want het slaagde er in om steeds vaker uit de verdediging te komen. Toch lukte het niet om greep op de sterke tegenstander te krijgen en de voorste twee van Drechtstreek, Randy Kroos en Michael Slingerland, kregen nauwelijks bruikbare passes aangeleverd. Een enkele keer wist Slingerland zich nog wel aan zijn tegenstanders te ontworstelen maar helemaal alleen tussen verdedigers van formaat kon hij geen echt gevaar aanrichten. Kort voordat het enige doelpunt viel was de net ingevallen Jurre van Laarhoven al dicht bij een doelpunt. Zijn goede actie leverde de hoekschop op waaruit Bart Dirven zou scoren. Almkerk wist zijn voorsprong te consolideren. Alleen Mark Kunst kwam nog tot een serieuze counter maar doelman Maikel Korebrits kon de bal onschadelijk maken.

Door de nederlaag tegen de koploper zakt Drechtstreek naar de negende positie op de ranglijst. Aan coach Munoz de lastige taak om zijn ploeg weer op te peppen voor de tweede helft van het seizoen. De ploeg was de laatste wedstrijden duidelijk niet in goeden doen en liet te vaak punten liggen. De competitie wordt eind januari pas weer voortgezet dus er lijkt voldoende tijd om te herstellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.