Geslaagd concert vocalgroup Special als opmaat voor Kerst

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
Geslaagd concert vocalgroup Special als opmaat voor Kerst

PAPENDRECHT - Voorbije zaterdagmorgen namen in de traverse van de Bibliotheek aan Markt 2 tientallen belangstellenden liederen en songs tot zich. Onder de titel ‘Van het duister, naar het licht’ liet de vocalgroup Special welgeteld zestien nummers langs de wanden met boeken vlinderen, die alle het kerstgebeuren betroffen.

De sectie Muziek van de Culturele Raad Papendrecht en de plaatselijke Bibliotheek  AanZet hadden dit kersconcert georganiseerd en uit de reacties van het publiek bleek dat dit een schot in de roos is.

Na de gloedvolle openingswoorden van vicevoorzitter Cuna Rupert brachten de zangers Rosanne Bakker, Liesbeth van der Giessen, Karin van Mourik, Tim van Eekeren en Jan Gosker, begeleid op piano door Anneke den Breeker-Schijvens, op sublieme wijze het programma tot leven. Van ‘Als alles duister is’ van kloostergemeenschap Taizé, ‘O saviour sweet ‘ van J.S. Bach en ‘Die Himmel rühmen’ van L. von Beethover tot ‘War is over’ van John Lennon, ‘Winter wonderland’ van F. Bernard en ‘Silent night’ van Franz Gruber. De apotheose van dit prachtige, doorleefde zangfestijn lag in het gezamenlijk zingen van de drie coupletten van het populaire kerstlied uit het Salzburgerland: ‘Stille nacht’.

Woorden van dank sprak sectievoorzitter Collin Bessels voor de goede performance en de geweldige opkomst. Bloemen van de bieb onderstreepten zijn woorden. Het idee van de organisatoren was dat dit concert een waardevolle opmaat voor de komende Kerstdagen zou vormen. Die optie werd geheel bewaarheid. Het zou mooi zijn wanneer Culturele Raad en AanZet in 2018 en de jaren daarna nog tot meer samenwerking komen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.