Ontdek de natuur met NVWA in de Alblasserwaard

14 december 2017 door Josette Huisman
Ontdek de natuur met NVWA in de Alblasserwaard

PAPENDRECHT - De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) is een vereniging met
een groot aantal actieve werkgroepen.  Zij is de trotse eigenaar van het Streek Natuur Centrum (SNC) in Papendrecht. Het SNC ligt midden in het Alblasserbos. Binnen in het SNC is er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Vanaf het SNC zijn er prachtige wandel- en fietstochten door de Alblasserwaard te maken. Wandel- en fietsroutes zijn er te verkrijgen.

Wandelingen door de Alblasserwaard
In  2018 zijn er weer nieuwe wandelingen door de Alblasserwaard gepland. De eerste wandeling is de  "Voorjaarswandeling" op 13 maart 2018 om 13:30 uur. Mirjam Vermeij en Marionnel Meijer zijn uw gidsen. Er wordt vertrokken vanaf het Streeknatuurcentrum. U speurt samen met de gidsen naar planten, zoogdieren, vogels, amfibieën en insecten. Aanmelden kan via telefoon: 0184-412618.

Kinderactiviteit in de herfstvakantie
Binnen de NVWA is ook een IVN-werkgroep actief. Zij organiseren activiteiten voor kinderen. In de kerstvakantie is op donderdag 28 december 2017 de activiteit "Uilen en braakballen" georganiseerd. Dit is een ochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. (Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.) De ochtend start om 10.00 uur  en duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een consumptie. Graag van tevoren opgeven, naam en leeftijd kind, via scholen@nvwa.eu.

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1, nabij het Alblasserbos. Telefoon: 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA en hun activiteiten kijk op www.nvwa.eu.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.