NVWA zoekt naarstig naar Cursisten Natuurbegeleider voor hun Schoolprogramma

08 februari 2016
NVWA zoekt naarstig naar Cursisten Natuurbegeleider voor hun Schoolprogramma

PAPENDRECHT - Het aantal (school)kinderen dat een bezoek brengt aan de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard blijft maar groeien. Dat is heel leuk en daardoor zijn wij hard op zoek naar mensen die mee willen helpen bij de uitvoering van de basisschoolprogramma’s en andere kinderactiviteiten. Om goed voorbereid te zijn, geven wij een cursus Natuurbegeleider. We starten op 15 maart aanstaande. De cursus bestaat uit 6 dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en drie zaterdagochtenden van 09.30-12.00 uur.

Naast de algemene kennis over de diverse natuuronderwerpen, worden ook de schoolprogramma’s van de NVWA uitgebreid behandeld. Ook zal aandacht worden besteed aan de omgang met de kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen . Het uitgebreide cursusprogramma met onderwerpen en data kunt u vinden op de website van de NVWA onder Nieuws, www.nvwa.eu

De kosten voor de cursus bedragen € 40,-. Dit is inclusief een lesboek, koffie/thee en een jaarlidmaatschap van de NVWA en het IVN. Het is de bedoeling dat u na het afronden van de cursus meehelpt bij onze school- en/of kinderprogramma’s. U krijgt een onkostenvergoeding voor iedere keer dat u gidst.

Indien u minimaal 8 keer per jaar gidst bij de NVWA, krijgt u bovendien € 22,50 cursusgeld retour. Deze cursus is bedoeld voor mensen (m/v, leeftijd maakt niet uit) die het leuk vinden om buiten te zijn en met kinderen om te gaan. De huidige gidsen variëren in leeftijd tussen de 40 tot boven de 70. Vind u het leuk om kinderen enthousiast te maken voor de natuur, schrijf u dan snel in. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar scholen@nvwa.eu  Wilt u meer informatie dan kunt u bellen met Miriam Vermeij 078-6151504.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.