PKC verplettert DVO en blijft zonder puntverlies

10 december 2017
PKC verplettert DVO en blijft zonder puntverlies

PAPENDRECHT - PKC/SWKGroep is na vijf ronden van de Korfbal League nog altijd zonder puntverlies. In Bennekom werd DVO/Accountor met name in de tweede helft ondersteboven gespeeld. Na een ruststand van 11-15 floot scheidsrechter Kuyer uiteindelijk af bij een eindstand van 19-37.

Bij PKC ontbrak Johannis Schot, die afgelopen week niet kon trainen, zodat Danny den Dunnen logischerwijs weer in de basis stond. Nadhie den Dunnen is terug na haar achillespeesblessure en maakte in de tweede helft haar rentree. Anita de Ridder was ook weer hersteld en speelde de hele wedstrijd.

DVO ging uitstekend van start en stond binnen een minuut met 2-0 voor door twee doelpunten van Hester Heitink, maar daarna nam PKC resoluut het initiatief. Via treffers van Laurens Leeuwenhoek (2), Anita de Ridder (2), Olav van Wijngaarden en Richard Kunst werd het 2-6 en daarna kwam DVO nooit meer langszij. Wel knokte de thuisploeg zich na 4-9 nog terug naar 7-9 en 8-10, waarbij Laurens Leeuwenhoek nog een gele kaart kreeg voor een wel erg zwaar bestrafte overtreding op Marijn van den Goorbergh. Maar diezelfde Leeuwenhoek zorgde met twee doelpunten voor 8-12 en bij rust stond een terechte voorsprong van 11-15 op het scorebord.

Als DVO zich in de rust nog illusies heeft gemaakt, konden die al snel de ijskast in. Het eerste Bennekomse doelpunt van de tweede helft viel pas na 8,5 minuut en toen had PKC er al zeven inliggen: 12-22. De ploeg van Detlef Elewaut trok de gashendel helemaal open en doordat DVO nog maar weinig tegenstand bood, vielen de doelpunten als rijpe appels. Met nog ruim 11 minuten op de klok zorgde Nadhie den Dunnen voor 14-30 en de magische grens van veertig treffers leek binnen handbereik.

Aan de hand van met name Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst leek PKC daadwerkelijk op jacht naar te gaan naar die veertig doelpunten. Maar bij 16-35 kwam er zand in de machine, vooral doordat (onnauwkeurige) technische hoogstandjes de voorkeur kregen boven simpelweg afronden. PKC scoorde in de laatste zes minuten nog maar twee keer en DVO mocht ook nog een paar keer ‘juichen’. Laurens Leeuwenhoek zorgde met zijn twaalfde treffer voor de 19-37 eindstand. Richard Kunst maakte er elf en is na vijf wedstrijden topschutter van de Korfbal League met 41 treffers.

PKC heeft nog altijd twee punten voorsprong op TOP/SolarCompleet, dat de topper tegen LDODK/Rinsma met 26-24 won. De meest verrassende uitslag van de vijfde speelronde kwam uit Capelle a/d IJssel, waar KCC/SO natural met 29-23 won van KZ/Hiltex. Komende zaterdag wacht voor PKC de thuiswedstrijd tegen debutant Avanti, dat nog puntloos is.

Foto: Fleur Hoogendoorn

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.