Lichtjesfeest dit jaar vergezeld door groep schapen

22 november 2017
Lichtjesfeest dit jaar vergezeld door groep schapen

PAPENDRECHT - Het Lichtjesfeest is inmiddels een begrip in Papendrecht geworden. Ieder jaar, net voor Kerst, lopen meer dan 3000 Papendrechters een indrukwekkende belevenissentocht door Papendrecht met onderweg diverse Kersttaferelen.

En dit jaar gaan er zelfs schapen mee lopen! Onder leiding van herder Huug Hagoort uit Ottoland lopen er 12 schapen mee. Tevens lopen er een paar bordercollie's mee die de schapen bij elkaar zullen houden. Het was even lastig om hiervoor een vergunning te krijgen van de gemeente Papendrecht, maar op alle vragen kon een duidelijk antwoord worden gegeven.

Een ander bijzonder onderdeel dit jaar is een grote, verlichte Davidsster dat in de tocht mee gaat. Dit naar voorbeeld van het kruis dat mee gaat tijdens de jaarlijkse Passion op witte donderdag. De grote ster wordt momenteel door jongeren van het Willem de Zwijger college vervaardigd.

Het Lichtjesfeest staat dit jaar gepland op vrijdag 15 december en start om 18.30 uur met het uitdelen van lichtjes op de Markt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.