Pietentrouwerij op de Constantijn

05 december 2017 door Josette Huisman
Pietentrouwerij op de Constantijn

PAPENDRECHT - Vandaag is op het grote plein van kindcentrum Prins Constantijn onder toeziend oog van alle kinderen en een grote groep ouders Piet Carlos op zijn knieen gegaan voor Piet Pieta. Dit kwam niet uit het niets vallen, want Carlos is al lange tijd verliefd op Pieta. 

Ook binnen de school merkten de juffen/meesters en de kinderen de afgelopen weken al dat er vanalles speelde. Zo lieten Carlos en Pieta snoephartjes rondslingeren en vandaag bleek ook nog dat Carlos zijn liefdesgedicht verloren had in de school. Gelukkig confronteerde directeur van Erk Carlos met zijn gedicht, waarna Carlos zijn Pieta ten huwelijk vroeg.

Toen kwam de vraag: Waarom niet nu? Volgens Sinterklaas kon het best, daarom werden er tijdens het zingen van een Sinterklaaslied voorbereidingen getroffen. De rode loper ging uit. Hartjesballonnen en toeters werden uitgedeeld aan de kinderen. Waarna het feest kon beginnen.

Sinterklaas liep met Pieta over de rode loper en gaf haar weg aan Carlos. Waarna trouwbeambte van Erk de trouwgelofte afnam. Daarna werden de Spaanse ringen uitgewisseld. Een feest zonder taart kon natuurlijk niet, dus er was een echte pepernoten-trouwtaart. Kortom de dag kan voor Carlos en Pieta niet meer stuk.

Vandaag gaan ze samen de school rond en vieren hun feest met de kinderen!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.