Boskalis-joint venture verwerft contract voor baggerwerk Martí­n Garcí­a-kanaal

05 december 2017 door Hennie van der Zouw
Boskalis-joint venture verwerft contract voor baggerwerk Martí­n Garcí­a-kanaal

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft van de Comisión Administradora del Río de la Plata (CARP) een vijfjarig contract verworven voor het verdiepen van en onderhoudsbaggerwerk in het Martín García-kanaal. Het kanaal ligt tussen Uruguay en Argentinië in het noordelijke deel van de 50 kilometer brede monding van de Río de la Plata. De totale waarde van het contract bedraagt voor de 50/50-joint venture met DEME circa EUR 110 miljoen en de ondertekening ervan wordt in de komende weken verwacht.

Het Martín García-kanaal is het belangrijkste toegangskanaal naar zowel Nueva Palmira, de tweede haven van Uruguay, als naar de Río Uruguay. Het belangrijkste doel van het baggerproject is het verdiepen en ouderhouden van het kanaal op 34 voet diepte. De werkzaamheden voor het verdiepen van het kanaal worden in 2018 uitgevoerd. Hierbij zal met behulp van twee sleephopperzuigers circa 6 miljoen kubieke meter aan voornamelijk zand en slib worden verwijderd en zal een grote backhoe worden ingezet om circa 500.000 kubieke meter klei en steen te verwijderen. Het daaropvolgende vierjarige onderhoudscontract omvat het jaarlijks verwijderen van circa 5 miljoen kubieke meter voornamelijk zand en slib. Deze werkzaamheden zullen met behulp van een sleephopperzuiger worden uitgevoerd.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de groei van de wereldhandel.

Bron foto: Boskalis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.